Benicarló xifra en més d’un milió d’euros els danys en camins i espais municipals en l’últim episodi de gota freda

1007

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el cap de la Policia Local, Agustí Parra, el regidor d’Obres i Serveis, Ilde Añó i el cap de la Brigada Municipal,  José María Martín, han valorat avui en roda de premsa la quantitat d’actuacions que es van realitzar des que el passat dimecres 17 d’octubre, s’iniciara el Pla d’Emergència d’Inundacions amb motiu de l’alerta per pluja nivell roig. “Aquests dies han caigut a Benicarló més de 300 litres per metre quadrat, la situació ha sigut greu i preocupant per moments, però gràcies a la coordinació de tots, Ajuntament, Policia Local, Guàrdia Civil, Brigada d’Obres i Serveis, bombers, Creu Roja i Departament de Comunicació, hem pogut controlar la situació amb èxit”, ha manifestat l’alcaldessa.

Xaro Miralles ha destacat que “el balanç que hem de fer és necessàriament positiu, en el sentit que entre tots hem sabut fer front a la situació i que, tot i que tenim nombrosos danys materials, no hem de lamentar cap dany personal. Tot, gràcies a una feina prèvia molt important que va començar dimecres suspenent les classes en tots els centres educatius de la ciutat”.

A la roda de premsa, també s’han detallat els danys causats per la pluja, que l’alcaldessa ha valorat en “més d’un milió d’euros, comptant els desperfectes en camins i dependències municipals”. La xifra s’acabarà de confirmar en els propers dies, després que els tècnics municipals facen una valoració més exhaustiva de tots els danys.

Miralles també ha dit que “en aquesta valoració no s’inclouen els possibles danys causats a l’agricultura, que els coneixerem aquesta setmana després de la reunió del Consell Agrari” i ha anunciat que “demanarem a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer més permissivitat a l’hora de netejar rius i barrancs i la represa del projecte de canalització de la rambla d’Alcalà”.

Pel que fa a les platges, el regidor d’obres i serveis, ha anunciat que “degut a les pluges, s’hauran de dur a terme actuacions especials en els propers mesos, que poden sumar un total de 20.000 o 30.000 euros, més del doble de l’habitual”.

Els responsables municipals, tant l’alcaldessa com el regidor, també han tingut unes paraules per als ciutadans benicarlandos que van estar atents a les xarxes socials i es van mentalitzar de quedar-se a casa i agafar el cotxe el menys possible. “Han tingut un comportament exemplar”, ha remarcat Miralles.

Rècord de cobertura mediàtica de l’episodi de pluges

Aquests dies de pluges intenses, Benicarló ha estat connectada amb tots els mitjans de comunicació de l’estat espanyol. Televisions i ràdios de tot el territori han estat pendents de la situació en temps real. Aquesta àmplia cobertura s’ha completat amb l’exhaustiva informació de servei que s’ha donat a través de les xarxes socials municipals, que han estat en tot moment actualitzades i en contacte amb la ciutadania per informar dels talls i de l’estat de carrers i carreteres, avisos, consells a la ciutadania o incidents, a més de resoldre consultes particulars dels ciutadans que ho sol·licitaven.

La repercussió en xarxes socials durant els dies que van durar els aiguats ha sigut de rècord; més de 100.000 interactuacions a les publicacions de Facebook i 137.000 impressions al Twitter. El punt màxim de seguiment en xarxes socials i canals de comunicació de l’Ajuntament es va viure el dijous entre les 22.00 hores i les 00.00 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací