Bastidas: “Les famílies valencianes sofreixen diàriament les prestacions low cost del Consell en dependència”

659

Actualitat Diària

La portaveu de Política Social del Grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas, ha denunciat que les famílies valencianes “sofreixen cada dia les prestacions low cost del Govern valencià en dependència”.

Bastidas ha assenyalat que des que governa el Botànic “el 75% de totes les prestacions és per a cuidadors no professionals, tres de cada quatre”, i ha indicat que “malgrat la propaganda hi ha una lentitud que costa vides i una gestió de tot a cent per part de la Conselleria”. La diputada ha assenyalat, a més, que hi ha una clara pressió sobre les dones, que representen nou de cada deu cuidadors. “És un brutal impacte de gènere”, ha manifestat.

La portaveu de Política Social ha enlletgit a la vicepresidenta Oltra, responsable de l’àrea, que “no digui tota la veritat quan fa balanç de la dependència en la Comunitat Valenciana”. Així, ha assenyalat que si bé han entrat més persones en el sistema “quan parla de noves prestacions no diu que el 78% de les mateixes en l’últim any són de cures familiars, incidint en aquesta dependència de baix cost. Som el màxim exponent de la dependència de low cost a Espanya”.

Bastidas ha indicat que la Comunitat Valenciana també està per sobre de la mitjana d’Espanya en les llistes d’espera de la dependència, amb 430 dies a Espanya i 517 en la Comunitat Valenciana. “No sortim ben parats, i estem per sota de la mitjana en despesa pública per dependent, gastant avui la meitat del PPCV en el pitjor moment de la crisi”.

La diputada popular ha instat a Oltra a ampliar el nombre de places residencials i ha recordat que des de 2015 cada dia moren nou persones sense rebre l’atenció que necessiten “i sense cobrar el que en justícia els correspon”. “El model del Botànic retalla les possibilitats de crear ocupació, càrrega a les famílies amb el pes de la dependència i vol estendre el model més barat”. Bastidas ha indicat que amb aquesta mena de prestacions la Conselleria “està estalviant el 66% de la despesa que es deriva de la labor dels professionals. Prima la quantitat sobre la qualitat”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací