Barceló es reuneix amb representants de col·legis autonòmics de professionals sanitaris

439

Actualitat Diària

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb representants de 24 col·legis professionals de medicina, infermeria, odontologia, farmàcia, fisioteràpia i veterinària de les tres províncies; així com amb membres dels consells autonòmics de metges, infermeria, fisioteràpia, nutrició i dietètica i podologia. La consellera ha estat acompanyada per la directora general de Recursos Humans, Carmen López, i pel subdirector General d’Avaluació de la Gestió Assistencial, Ramón Limón.

Durant la trobada, desenvolupat per mitjans telemàtics, la titular de Sanitat ha detallat als assistents l’estratègia de vacunació que s’està desenvolupant en la Comunitat Valenciana d’acord amb les pautes definides pel Ministeri en l’Estratègia de vacunació enfront de COVID 19 a Espanya. El fòrum ha servit així mateix per a conèixer les inquietuds dels col·lectius sanitaris i per a engiponar noves vies de col·laboració.

El sistema sanitari valencià ha administrat ja en residències i entre personal sanitari més de 57.223 dosi de la vacuna de Pfizer. Amb aquesta xifra, pràcticament s’esgoten els vials subministrats per Pfizer a la Comunitat Valenciana. Aquest dimecres es distribueixen les primeres dosis de la vacuna de Moderna que rep Espanya. La primera remesa arribada a la Comunitat Valenciana (3.000 vacunes aproximadament) s’està administrant en HACLES (Hospital d’Atenció a malalts Crònics i de Llarga Estada).

Per tant, el ritme de fabricació i subministrament marcat pels laboratoris determina la velocitat d’administració d’aquestes dosis per part del sistema sanitari valencià. Avui dia, no existeix cap problema a l’hora de posar la vacuna als grups de població definits en l’estratègia nacional.Ara bé, la trobada amb els col·legis professionals ha servit per a resoldre dubtes.

Després d’aquesta primera ronda de contactes, continuaran mantenint-se reunions, sempre a fi de “tenir engranat tot el sistema per si les farmacèutiques incrementen la producció de vacunes i la quantitat de dosi que poden lliurar a la Unió Europea i a cada país”, segons ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública al final de la trobada.

A més, la titular de Sanitat ha insistit, durant la videoconferència amb col·legis professionals, que la vacuna també arribarà als professionals de la sanitat privada. Inicialment, es vacunarà als de primera línia i més tard, a la resta del personal. A tal objecte, hi ha previstes reunions amb els hospitals privats per a sol·licitar-los que recaptin la informació pertinent.

En la videoconferència han participat representants dels col·legis de Metges d’Alacant, Castelló i València; col·legis d’Infermeria d’Alacant, Castelló, València; membres del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs d’Alacant, Castelló i València; Col·legi de Farmaceúticos d’Alacant, Castelló i València; Col·legi de Fisioterapeutes d’Alacant, Castelló, València; Col·legi de Veterinaris de les tres províncies valencianes; Consell Autonòmic de Col·legis de Metges de la Comunitat Valenciana; Consell Valencià de Col·legis d’Infermeria de la Comunitat Valenciana; Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana; Col·legi de Podòlegs de la Comunitat Valenciana i Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací