Barceló anuncia que a partir del dimarts començaran a immunitzar sense cita prèvia

512

Actualitat Diària

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat en la Diputació permanent de les Corts que “a partir del pròxim dimarts, dia 7 de setembre, els 133 punts de vacunació massiva que hi ha distribuïts per tota la Comunitat Valenciana, començaran a immunitzar a la població sense necessitat de cita prèvia”.

Segons ha manifestat la consellera, “aquest procés d’immunització oberta romandrà a la disposició de la ciutadania fins a finals de setembre, que posarem fi a la campanya d’immunització en els grans espais. A partir de llavors, les persones que encara no s’hagin vacunat podran acudir als centres de salut“.

El procés de vacunació s’ha anat desenvolupant a bon ritme des que es va iniciar el mes passat desembre, mantenint una estratègia planificada, ordenada, equitativa i sota la premissa de protegir primer els més vulnerables.

En aquest sentit, Barceló ha indicat que “l’objectiu establert era aconseguir el 70% de població major de 12 anys vacunada amb pauta completa el dia 9 d’octubre i, avui dia, ens trobem amb una taxa del 80% de la població a vacunar amb la pauta completa”.

De fet, en poc més d’un mes s’han administrat 1,6 milions de vacunes, la qual cosa suposa una mitjana de gairebé 42.000 dosi inoculades cada dia durant el període estival. Així mateix, des de l’inici de la campanya de vacunació ja s’han inoculat més de 7,1 milions de dosis.

Per això, la consellera ha volgut ressaltar “la immensa labor que han exercit els professionals sanitaris, ja que han demostrat un esforç organitzatiu i logístic sense precedents, que ens ha permès aconseguir les metes que ens marquem abans del que es preveu” ha indicat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací