Compromís demana al Govern que desprecaritze el programa Imserso

620

Actualitat Diària

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat la decisió del Govern de precaritzar el concurs públic de l’Imserso 2021-2022 en el qual nombroses empreses del sector turístic i hoteler tenien posades moltes esperances pels beneficis econòmics i socials del programa. Mulet ha assenyalat que un model precari perjudica els beneficiaris del programa i sector hoteler en prioritzar el preu en la resolució del programa enfront dels serveis que gaudeixen els seus beneficiaris o el manteniment d’ocupació, “sense ambició real de millorar el programa”.

Per al senador “els criteris no només poden dependre del preu” i ha reclamat mesures i canvis en les pròximes setmanes per a dignificar i millorar aquest programa. La coalició ha proposat que, en la gestió de l’Imserso, que té grans beneficis per als seus usuaris en un moment vital propici per a visitar establiments i destinacions després d’una vida de treball i per a les empreses “s’establisca un preu mínim evitaría l’espiral de rebaixes, en detriment de la qualitat, el que haurien de tenir en compte des de l’Institut de Majors i Serveis Socials perquè sembla impossible allotjar en hotels de quatre estreles, donar menjar, beguda i activitats per poc més de 20 euros”, afig.

La coalició ja va reclamar al juliol conèixer l’evolució del preu pactat entre licitadors i hotels en els últims cinc anys i les actuacions de supervisió realitzades des de l’Administració per a evitar que s’aquest sistema acabe perjudicant la qualitat que es presta als usuaris als hotels.

Compromís defensa un preu mínim just per plaça i categoria d’hotel. “En l’actual situació no només no es fan passes cap avant com s’havia promès al sector en les innombrables negociacions dels anteriors contractes, sinó tot el contrari: es fa un important pas arrere, com és la retallada de la dotació pressupostària per al programa, quan l’economia requereix dinamisme i ajudes després d’uns mesos tan complicats de tancaments perimetrals, limitació a la mobilitat i la pandèmia”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací