Bankia mesurarà l’impacte mediambiental domèstic amb una nova app

512

Actualitat Diària

Bankia ha llançat la ‘Calculadora de la petjada de carboni’ que permet mesurar l’impacte mediambiental domèstic. Aquesta eina online gratuïta, desenvolupada en línia amb el compromís de l’entitat financera amb el medi ambient i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), facilita obtenir un càlcul de les emissions produïdes en el dia a dia.

Mitjançant la incorporació d’unes senzilles dades de tipus d’habitatge, consum energètic, aigua, desplaçament i hàbits de consum, l’eina ofereix la petjada de carboni generada i la mitjana d’emissions produïdes. Pots accedir aquí.

Així mateix, l’informe resultant facilita una sèrie de recomanacions per a compensar les emissions com són la plantació d’arbres, ja que aquests absorbeixen CO₂ pel dia i el converteixen en oxigen; l’ús de bombetes de baix consum; l’adquisició d’electrodomèstics amb eficiència energètica, o la instal·lació d’aixetes monocomandament, entre altres recomanacions.

La mitjana de C02 generada per persona a l’any a Espanya se situa en 5,95 tones. Per a compensar aquestes emissions, es calcula que caldria plantar, per exemple, 30 arbres. Cadascun dels exemplars és capaç de capturar 4 tones de CO2 anuals.

Aquesta eina ha estat desenvolupada en línia amb el compromís de Bankia per la descarbonització i la reducció d’emissions. L’entitat financera ha anunciat que en 2020 serà neutra en carboni, gràcies a la utilització del 100% d’electricitat verda, l’ús de mesures d’ecoeficiència que promouen la reducció de les seves emissions i amb la compensació de les no evitables.

Bankia contribueix d’aquesta manera a un dels seus cinc Objectius de Desenvolupament Sostenibles que s’ha marcat com a prioritaris en la seva estratègia, Acció pel Clima (ODS 13). A més, l’entitat està bolcada a contribuir de manera activa a l’Agenda 2030 en els ODS de Treball Decent i Creixement Econòmic (ODS 8), Educació de Qualitat (ODS 4), Ciutats i Comunitats Sostenibles (ODS 11) i el ODS 17, transversal a tots ells, Aliances per a aconseguir els Objectius.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací