Bankia i la Fundació Bancaixa promouen la mediació cultural per a persones en risc d’exclusió

411

Actualitat Diària

Bankia i la Fundació Bancaixa estan promovent la integració social de persones en risc d’exclusió a través d’un programa de mediació cultural vinculat a l’exposició ‘Antonio López’ que pot visitar-se en la seu de la Fundació a València fins al pròxim 28 de febrer.

En el taller didàctic ‘Motivar-te’, els participants realitzen una visita guiada a l’exposició i treballen amb una de les temàtiques presents en l’obra del pintor: els estudis que realitza sobre el cos humà. Mitjançant la superposició d’elements i diversos materials, es componen diferents figures i cada participant pot donar curs a la seva creativitat.

Per aquest taller han passat ja 364 persones en un any marcat per les restriccions i les mesures de seguretat que exigeix la pandèmia sanitària de la Covid-19. Han gaudit de l’activitat persones en risc d’exclusió social de les següents entitats: Centre de Rehabilitació i Salut Mental de Paterna, Llars compartides, Fundació Maides, YMCA, Afempes, Habitatge Tutelat Viure, CAUS Institut Barri de la Coma, Unitat de Rehabilitació Biopsicosocial Museu, Cear-PV, Associació Riu, Hospital de Dia Pare Jofré, Centre de Dia El Faro, Habitatge Tutelat La Llum, Mentalia Port, Habitatge Tutelat i de Risc Tirius, Vicent Ventura CCOO, Fundació Espurna, Associació Cultural de Dones Marxalenes, Creap, Taller d’ocupació Fent Camí, Càritas i l’IES Orriols.

Alguns dels treballs realitzats en aquest programa didàctic es poden veure en el vídeo que ha llançat Fundació Bancaixa en el seu web i xarxes socials, també de Bankia, sobre aquest taller: vídeo. Imatges que permeten veure el paper que juga l’art com a eina de dinamització i integració sociocultural.

“Amb la situació actual, poder complementar la formació de l’alumnat amb aquesta oferta creativa i amb totes les garanties de seguretat, és d’agrair. Tant el disseny del taller (desbordant de creativitat), els materials utilitzats, l’atenció rebuda, la visita a l’exposició i les mesures de seguretat presents en tot moment, ens han semblat excepcionals. Tot això ens permet continuar gaudint d’una cultura segura’, afirma Flor Alcolea, monitora de l’Associació Nova Opció.

Aquesta activitat se suma al taller ‘Apropiar-te’, activitat dirigida a persones amb diversitat funcional i que forma part dels tallers socials, un programa desenvolupat per la Fundació Bancaixa amb la col·laboració de Bankia que té com a objectiu acostar l’art a tots els públics i fomentar l’acció social a través de l’art. Aquest programa ha permès, en els últims cinc anys, que prop de 9.000 persones hagin treballat sobre artistes com Sorolla, Picasso, Equip Crònica, Julian Opie, Manolo Valdés, Andreu Alfaro, Julio Romero de Torres o Soledad Sevilla.

Bankia ha col·laborat amb Fundació Bancaixa en les tres últimes edicions d’aquesta iniciativa, com a part del seu acord anual amb Fundació Bancaixa pel qual en 2020 ha secundat amb 800.000 euros projectes d’acció social i medi ambient a Alacant, Castelló i València.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací