Onda logra durant el passat 2018 mantindre els bons resultats en quant a visites turístiques

1069

L’àrea d’autocaravanes ha rebut a 313 vehicles en l’últim trimestre i ha significat l’augment de pernoctacions en la localitat

Actualitat Diària

La ciutat d’Onda ha aconseguit mantindre les bones dades de visitants turístics durant l’any passat 2018 amb unes xifres similars a les del 2017. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet explica que “malgrat que les xifres en el conjunt de la Comunitat Valenciana i Espanya han descendit, en la nostra localitat es mantenen molt similars amb les de l’any anterior, en les quals sí que s’observava un increment notable respecte al 2016, per exemple, en el nombre de persones que van visitar el castell. Així, podem dir que Onda està en la bona senda de la promoció turística i que el departament de Turisme, que dirigeix el tinent d’alcalde, Ángel Badenas, està duent a terme un bon treball perquè els visitants vagen consolidant a Onda com una ciutat atractiva turísticament”.

Així, més de 10.000 persones van acudir durant l’any passat a les oficines turístiques del centre de la ciutat i del castell, de les quals més d’un 15% eren de procedència internacional, respecte al 13% del 2017. Quant a les visites al castell, més de 35.500 persones han volgut conéixer el principal monument d’Onda, de les quals més de 4.600 provenien de l’estranger, una dada similar al de l’any anterior. Quant a l’àrea d’autocaravanes, des de 15 d’octubre al 31 de desembre, que es realitza la presa de dades, s’han allotjat en la zona un total de 313 autocaravanes que sumen un mínim de 626 visitants que han pernoctat a Onda, “una dada per a tindre en compte, ja que per norma Onda està considerada una destinació excursionista perquè usualment el visitant no passa la nit. Amb la creació d’aquesta zona, hem aconseguit que les persones que vénen a la nostra localitat per oci puguen passar, almenys, una nit en ella, produint més impacte econòmic”, explica Huguet.

L’alcalde conclou que “aquests bons resultats són fruit de l’atractiu d’Onda com a destinació visitable, però s’han acompanyat de les inversions que s’han efectuat des del consistori en recursos turístics per a atraure més visitants. Així, a la recuperació del Molí de la Reixa per a convertir-ho en el Centre d’Interpretació de la Naturalesa ‘Onda Natura’ i l’àrea d’autocaravanes de la qual hem destacat els bons resultats, cal sumar els projectes que s’executaran enguany com la Antiga Presó i la Cova de l’Algepsar, que es restaurarà com a espai de la memòria. Així mateix, hem treballat per a promocionar Onda en diferents fires del sector, com ho farem en aquesta pròxima edició de Fitur, en la qual estarem presents per a ensenyar el gran patrimoni cultural i natural que té la nostra localitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací