L’Oficina de Mediació Hipotecària de Nules atèn sobretot assumptes vinculats a despeses hipotecàries

947

Actualitat Diària

Com a resultat del treball realitzat  pel Servei de Mediació Hipotecària de Nules cal ressaltar que els assumptes de major transcendència, en aquest any 2018, que han sigut consultats pels ciutadans tenen a veure amb l’informació relacionada amb despeses hipotecàries.

De fet, l’Oficina de Mediació Hipotecària al llarg de l’any 2018 ha comptabilitzat un total de 26 visites i ha obert 14 expedients, dels quals huit ja estan tancats. També s’ha fet seguiment de diferents expedients sobre Execució Hipotecària i d’altres qüestions relacionades amb la mediació com ara temes de lloguer, morositat o comunitat de veïns. A més s’ha treballat en aconseguir dacions, totes de condonació de deute, la qual cosa significa quedar-se sense cap tipus de deute.

“Les visites han disminuït en relació als anys anteriors, unes dades que per a nosaltres són molt significatives perquè en dos anys hem vist que les polítiques socials i d’habitatge que està duent a terme l’Ajuntament són les correctes, a més també hi ha que afegir les iniciatives de la Conselleria d’Habitatge a les que es poden acollir els veïns i les veïnes. Seguirem treballant en aquesta direcció per a poder continuar oferint als veïns i a les veïnes aquest servei i com no millorar-lo. Per la qual cosa seguim amb l’objectiu d’assessorar i de treballar pels ciutadans del nostre municipi per a que compten amb un habitatge digne”, explica el regidor d’Habitatge, Antonio Romero.

La funció principal del servei de mediació hipotecària és negociar amb les entitats bancàries assumptes relacionats amb la hipoteca com ara l’execució hipotecària, dació de pagament, reestructuració de la hipoteca, carència, entre d’altres.

L’Ajuntament de Nules, mitjançant la regidoria d’Habitatge, va obrir l’Oficina de Mediació Hipotecària al mes de febrer de l’any 2016, es tracta d’un servei que es presta de manera totalment gratuïta el primer i tercer dijous de cada mes, excepte en agost, en horari de 10.30 a 12.30 hores en les dependencies municipals.

L’Ajuntament de Nules té previst executar les obres de reforma del Casal Jove que inclouen actuacions d’accessibilitat de l’edifici que compten amb el recolzament de COCEMFE. De fet, el president de COCEMFE Castelló, Carlos Laguna, ha estat a Nules per conéixer aquesta iniciativa i aportar millores o adaptacions al projecte presentat per a que es puguen beneficiar els usuaris.

“Hem volgut comptar amb l’opinió dels responsables d’aquesta entitat al tractar-se de persones que són coneixedores de les necessitats dels futurs usuaris”, comenta el regidor d’Edificis Municipals, Jaume Segura.

Una de les apostes de l’actual equip de govern és l’accessibilitat dels diferents edificis municipals, de manera que en aquests anys s’han materialitzat diferents actuacions en la Cambra Agrària, el Pavelló Poliesportiu o en l’Ajuntament antic on s’ha instal·lat un ascensor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací