52 denúncies interposades per la Policia Local de Vila-real durant la campanya de control de l’ús del mòbil al volant

1100

La campanya de vigilància i control de l’ús del telèfon en la conducció s’ha desenvolupat entre els dies 11 i 22 de febrer i la pràctica és una infracció greu i està multada amb 200 euros i la pèrdua de tres punts 21 corresponen a conductors parlant, 27 són de persones que el manipulaven al volant i quatre són per conduir amb els auriculars posats, ja que aquesta pràctica també està prohibida. Gómez manifesta que la xifra posa de manifest que es una pràctica massa estesa i recorda que multiplica el risc de sofrir un accident 

Actualitat Diària

La Policia Local de Vila-real ha interposat un total de 52 denúncies a conductors durant la campanya de vigilància i control de l‘ús del telèfon mòbil en la conducció, realitzada entre els dies 11 i 22 de febrer. 

La Unitat de Trànsit ha sigut l’encarregada de dur a terme els controls, realitzats amb cotxes camuflats, amb l’objectiu de detectar els conductors que utilitzen el mòbil mentre condueixen i acabar amb una pràctica de risc en augment.

De les 52 denúncies, 21 corresponen a conductors parlant pel mòbil, 27 són de persones que manipulaven el mòbil al volant i quatre són per conduir amb els auriculars posats, ja que aquesta pràctica també està prohibida.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, assenyala que “52 denúncies posen de manifest que, tot i que no ho semble, és una pràctica més estesa del que ens agradaria i la campanya ha servit perquè, almenys aquests 52 conductors sàpien què ocorre si s’usa el telèfon mòbil”. En aquest sentit, recorda que “conduir parlant pel mòbil multiplica per quatre el risc de patir un accident, equiparable fins i tot a la conducció amb excés d’alcohol” i, fins i tot, fer-ho amb mans lliures redueix la capacitat de resposta davant un imprevist. Aquesta pràctica està considerada com una infracció greu i està multada amb 200 euros i la pèrdua de tres punts. “Volem que la gent es consciencie i aprenga que posant fre a aquesta realitat també ajudem a previndre múltiples accidents viaris, tant dins com fora de la ciutat”, incideix Gómez.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací