L’autobús a l’UJI que trasllada als veïns de Borriana i Almassora es manté amb una partida de 68.000 euros

691

Hicid és l’única empresa que s’ha presentat al concurs públic

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha acollit hui l’obertura de les pliques presentades al concurs del transport públic a la Universitat Jaume I, que garantirà la prestació del servei a càrrec de l’empresa Hicid per 67.925 euros anuals. La mercantil és l’única que ha elevat oferta al procés de licitació, per la qual cosa els tècnics municipals d’Almassora l’han proposada com a adjudicatària.

Cal recordar que Almassora i Borriana es repartiran els costos del servei després de l’acord aconseguit a l’octubre de 2019 per a millorar la prestació a l’estudiantat de tots dos municipis. D’aquesta manera, el contracte va eixir a concurs per un any amb possibilitat de pròrroga durant un curs més i la modificació del servei mancomunat per a atendre l’increment de la demanda.

Aquesta no ha deixat de créixer des que les localitats van activar l’autobús en 2017, fruit de l’interés de tots dos municipis per potenciar el transport públic col·lectiu i facilitar els desplaçaments a l’alumnat sense necessitat d’utilitzar vehicles propis. A causa de l’increment de persones usuàries, aquest últim contracte inclou un autobús exclusiu per a cada municipi en els primers trajectes de la jornada per a evitar aglomeracions i molèsties.

Les eixides d’Almassora són a les 7.15, les 8.25 i a les 14.15 hores. L’autobús de retorn ix des de l’Àgora de l’UJI a les 13.15, les 14.45, les 19.40 i les 21.15 hores. Les parades a la volta són al carrer Boqueres 107, Santa Quitèria a l’altura del número 235 i plaça de la Picaora.

La tarifa mensual és de 20 euros i caduca el dia 31 de cada mes, l’abonament trimestral té un cost de 50 euros amb una vigència fins al 31 de desembre, el 31 de març i el 30 de juny, respectivament. Finalment, bo anual és de 120 euros, amb vigència fins al 30 de juny. Segons les xifres facilitades pel Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC), aquest últim va ser el més demandat el curs passat, amb 31 usuaris, mentre que 27 persones es van acollir a la tarifa trimestral i huit ho van fer amb caràcter mensual.

El servei està actiu en dies lectius de dilluns a divendres amb eixides des de la plaça Santa Isabel (enfront de la farmàcia), carrer Constitució (davant del col·legi Errando Vilar) i carrer Boqueres (encreuament amb Sant Crist). “És la millor opció per a l’alumnat d’Almassora que es desplaça diàriament a l’UJI i als qui intentem donar resposta a través d’aquest plec consensuat amb Borriana per a oferir un bon servei”, segons la regidora de Joventut, María Luisa Renau.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací