ATC demana a l’Administració un major suport a la FP per a dotar de perfils tècnics al sector ceràmic

312

La cinquena edició del ‘Premi ATC Impulsa’ ha volgut premiar als treballs més innovadors

Actualitat Diària

“El Premi ATC Impulsa vol potenciar i reconéixer l’esforç formatiu de les noves generacions i, sobretot, el seu gran afany innovador”, segons ha explicat el president de l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics, Juan José Montoro, en l’acte de presentació de la cinquena edició del citat premi, que ha comptat amb la presència del president en funcions i de la vicepresidenta en funcions de la Diputació, José Martí i Patrícia Porta.

La presentació de la cinquena edició del Premi ATC Impulsa ha tingut lloc en la seu de ATC, i amb aquesta nova convocatòria, es vol, igual que en les anteriors edicions, ”premiar als treballs més innovadors que han realitzat en finalitzar els seus estudis i pràctiques acadèmiques”, segons explica el president de ATC, Juan José Montoro, qui subratlla que el certamen està dividit en cinc categories, i els guanyadors de cadascuna d’elles rebran un premi en metàl·lic de 1.000 euros. En aquest sentit, Montoro ha tingut paraules d’agraïment a la Diputació “pel seu decidit suport a aquesta iniciativa”.

“Estem molt satisfets dels resultats obtinguts en les quatre primeres edicions del Premi ATC Impulsa”, assegura Montoro, qui puntualitza que, “sense falses modèsties, crec que ens han ajudat a estrényer els llaços de comunicació entre la formació i la indústria, així com a esperonar la creativitat i els valors apresos entre els nostres joves per a, d’aquesta manera, facilitar la incorporació al mercat laboral dels nous tècnics ceràmics i, per extensió, que el clúster ceràmic continue sent reconegut com a líder a nivell mundial”. En aquest sentit, el president de ATC sol·licita als futurs tècnics ceràmics que es formen “al màxim perquè només a través del coneixement es pot arribar a ser realment innovadors”.

En aquest sentit, Montoro va tornar a reclamar, una vegada més, que se secunde i es potencie la Formació Professional, i va recordar que el sector ceràmic necessita una sèrie de perfils professionals que no s’obtenen en la Universitat. “Es tracta de perfils tècnics en diferents categories i branques adaptats als temps actuals: Necessitem informàtics, mecatrònics, electricistes, mecànics… i no hi ha suficients. Hem de mostrar a les noves generacions que la Formació Professional és un camí molt vàlid a nivell professional i, fins i tot, per a entrar després en la universitat si ho cregueren oportú”

L’acte es va tancar, precisament, amb la conferència del director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, que va oferir la conferència ‘La formació professional en el present i futur de la província de Castelló’, que va estar seguida d’un interessant debat.

Les cinc categories en les quals està dividit el certamen de ATC són les següents:

 

  • Categoria A: Estudis Superiors (Grau Universitari o Equivalent) relacionat amb processos científic-tecnològics de productes ceràmics.
  • Categoria B: Estudis Superiors (Grau Universitari o Equivalent) relacionat amb tecnologies aplicables a processos industrials ceràmics.
  • Categoria C: Estudis de Cicles Formatius (Mitjans o Superiors) relacionat amb processos científic-tecnològics de productes ceràmics.
  • Categoria D: Estudis de Cicles Formatius (Mitjans o Superiors) relacionat amb tecnologies aplicables a processos industrials ceràmics.
  • Categoria E: Estudis Superiors o Cicles Formatius en l’apartat artístic-ceràmic i disseny.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací