Artiem Hotels, Vistasol i HOSBEC guanyen el premi Hotels & Tourism de CaixaBank

638

Actualitat Diària

Artiem Hotels, Apartaments Vistasol i HOSBEC han resultat guanyadors de la fase nacional de la tercera edició dels premis Hotels & Tourism de CaixaBank, que enguany han celebrat una edició especial i han reconegut les millors iniciatives socials i innovadores que el sector ha posat en marxa durant 2020 per a adaptar-se a la crisi derivada de la COVID-19. Després d’analitzar les característiques dels diferents projectes i iniciatives presentades, s’han seleccionat aquestes tres companyies o entitats del sector turístic i hoteler com les que han posat en marxa les millors iniciatives en les diferents categories dels premis: “Social”, “Innovació” i “Institucional”.

L’acte de lliurament de premis s’ha celebrat avui en l’estand de CaixaBank en FITUR, la fira turística més rellevant del sector, amb presència de Fernando Valdés, secretari d’Estat de Turisme; Ió Vilcu, director del Departament de Membres Afiliats de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), i de David Rico, director de CaixaBank Hotels&Tourism. Amb aquesta edició especial dels premis Hotels & Tourism, CaixaBank té com a objectiu reconèixer els esforços i la capacitat d’adaptació que el sector ha demostrat durant 2020 per a mitigar l’impacte de la COVID-19. A través d’aquesta iniciativa, l’entitat reafirma el seu compromís amb el turisme com un dels sectors fonamentals per al país. L’entitat financera, referència en el sector hoteler i turístic, reafirma a través d’aquesta iniciativa el seu compromís i suport al turisme com un dels sectors fonamentals i estratègic per al país.

Artiem Hotels ha guanyat el premi a la “Millor iniciativa social” pels seus projectes solidaris creats per a mitigar els efectes de la pandèmia. Entre ells destaquen les iniciatives #OneRoomOneLife (habitació solidària) i “Menorca a les teves mans”, destinats a ajudar les famílies en situació vulnerable i a reactivar l’economia de l’entorn, respectivament. José Guillermo Díaz, CEO de Artiem Hotels, ha estat l’encarregat de recollir el guardó, que li ha lliurat Francina Armengol, Presidenta del Govern de les Illes Balears, i Maria Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a Balears.

Apartaments Vistasol ha estat guardonat amb el premi a la “Millor iniciativa innovadora”. El complex, situat en sud-oest de l’illa de Mallorca i propietat de l’empresa aragonesa Dubel Peninsular Gestion S.L., ha guanyat el premi per la seva adaptació a les circumstàncies sobrevingudes per la pandèmia a través d’un model flexible, tant en opcions d’oferta i segments de públic (sanitaris, teletreball, entre altres), com en política de preus i cancel·lació. José Antonio Sola, general manager de Vistasol, ha recollit el premi, lliurat per Elena Allué, directora general de Turisme del Govern d’Aragó, i Carlos Sánchez, director comercial d’empreses en la Direcció Territorial Ebre de CaixaBank.

El premi a “Millor iniciativa institucional” s’ha concedit a HOSBEC, l’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana, per les seves accions de suport al sector durant la pandèmia. Entre les iniciatives més destacades es troben la creació d’un comitè de crisi al març del 2020, el lideratge en el procés de tancament d’hotels i repatriació de clients estrangers als seus països d’origen, així com la medicalització d’hotels, la gestió del model “hotel refugio” per a acollir a clients contagiats o la redacció de protocols per a facilitar l’obertura d’establiments. Nuria Montes, secretària general de HOSBEC ha recollit el premi de la mà d’Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilidad de la Generalitat Valenciana, i de Xicu Costa, director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana.

Accéssits

Ilunion Hotels ha obtingut l’accèssit en la categoria “Social” per la seva ajuda al sistema sanitari després de la declaració de l’estat d’alarma per la COVID-19. En els mesos més durs de la pandèmia, diversos dels hotels de Ilunion van ser medicalitzats i van passar a convertir-se en hospitals de campanya amb la finalitat de sumar espais que servissin d’annex als centres sanitaris col·lapsats a més d’oferir les seves instal·lacions com a espais per al descans del personal mèdic. Mercedes Ramos, directora Financera i d’Expansió de Ilunion Hotels, ha estat l’encarregada de recollir el premi, que li ha lliurat María de la Mar Santana, directora comercial d’empreses en la Direcció Territorial Madrid Metropolitana de CaixaBank.

Per part seva, Praktik Hotels ha obtingut l’accèssit en la categoria de “Innovació” per la seva ràpida capacitat d’adaptació al canvi. L’hotel i gran part dels seus equips no sols no van interrompre la seva activitat durant la pandèmia, sinó que la van multiplicar. El grup hoteler, juntament amb el Consorci Sanitari de Barcelona i el Gremi d’Hotels de Barcelona, van crear una oficina tècnica per a articular el projecte “Hotel Salut” l’objectiu de la qual va ser allotjar pacients lleus de COVID-19 per a descongestionar els hospitals.El reconeixement l’ha recollit José María Trenor, propietari fundador i CEO de Praktik Hotels i Cotton House, de la mà de Ramon Tremosa, conseller d´Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i de María Alsina, directora territorial de CaixaBank a Barcelona.

L’accèssit en “Millor iniciativa Institucional”, l’ha obtingut la Delegació de Turisme de l’Ajuntament de Sevilla per l’elaboració del Pla 8 Impacte Turisme Sevilla, a través del qual un nodrit grup d’experts han realitzat les seves aportacions per a dissenyar una estratègia de reactivació de l’activitat turística a la ciutat. El premi l’ha recollit Antonio Muñoz, delegat de Turisme de l’Ajuntament de Sevilla, a qui li ho ha lliurat Juan Espadas, Alcalde de Sevilla, i María Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental i Extremadura

El jurat dels premis el formen professionals de CaixaBank especialistes en el sector turístic i en Responsabilitat Corporativa, i d’institucions rellevants del sector com l’Organització Mundial del Turisme (OMT), la Confederació Espanyola d’Hotelers i Allotjaments Turístics (CEHAT) i també una representació de les cambres de Comerç.

Suport al sector turístic i hoteler

Aquest guardó és una mostra més de l’aposta de CaixaBank pel mercat turístic i, concretament, pels projectes socials i innovadors del sector a Espanya, un suport que es materialitza a través de la seva línia de negoci especialitzada CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l’impuls del mercat turístic a través d’un model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers. Aquesta especialització i coneixement de l’àmbit del turisme ha permès que CaixaBank en aquest últim any hagi posat a la disposició dels clients del sector turístic mesures específiques de suport, entre les quals destaquen la concessió de línies de liquiditat i la moratòria o mancances en els crèdits hipotecaris, amb la finalitat de preservar al màxim la liquiditat de les empreses.

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per a ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l’especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

A més, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, accessibilitat, gestió de l’aigua i residus, o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d’exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L’índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

CaixaBank Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. A més, l’entitat financera és membre de l’Organització Mundial del Turisme, l’organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d’un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Aquesta afiliació situa a CaixaBank com el primer banc europeu a convertir-se en membre afiliat d’aquesta organització internacional, la principal de l’àmbit turístic. El passat 6 de novembre, en el marc de la seva 42a Sessió Plenària dels Membres Afiliats, l’Organització Mundial del Turisme va lliurar un reconeixement a CaixaBank pel seu suport i contribució al sector turístic durant la pandèmia.

Perspectives optimistes per al sector

Segons l’últim informe sobre Turisme publicat per CaixaBank Research a l’abril, les perspectives d’aquest 2021 per al sector conviden a ser més optimistes. L’elevada efectivitat de les vacunes i la seva distribució durant aquests mesos apunten al fet que l’inici de la recuperació del turisme a Europa podria materialitzar-se en la segona meitat de l’any. No obstant això, segons el servei d’estudis de CaixaBank, aquesta recuperació no està exempta de riscos, especialment a curt termini: serà important que el virus es mantingui controlat a Espanya i, a poder ser, també a Europa perquè l’inici de la recuperació del sector s’avanci el màxim possible, evitant que les pèrdues s’estenguin al llarg de la primavera i a l’inici de la campanya d’estiu.

Les previsions de CaixaBank Research apunten que la meta volant clau per a la recuperació del sector la marca la vacunació de la població de més de 60 anys, la població de risc, que concentra dues terceres parts de les hospitalitzacions i el 95% de les defuncions que causa el virus. Si el ritme de vacunació es continua accelerant, la pressió hospitalària es contindria significativament i s’obriria la possibilitat de moderar les mesures de restricció a la mobilitat. En aquest escenari, s’espera que la despesa que efectuen els turistes internacionals i domèstics a Espanya millori considerablement respecte a 2020, encara que es mantingui significativament per sota del nivell de 2019. Així, CaixaBank Research preveu que el PIB turístic augmenti al voltant d’un 80% en 2021, cosa que significa un gran avanç, si bé encara se situaria un 40% per sota del nivell precovid. A mitjà termini, les vacunes haurien de suposar la sortida definitiva de la situació que està vivint el sector i consolidar la seva recuperació i el seu paper com un dels motors de creixement de l’economia espanyola.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací