Aplaçen a 2021 el Certamen Provincial de Bandes de Castelló

668

Actualitat Diària

El XLIII Certamen Provincial de Bandes no se celebrarà aquest 2020. La Diputació de Castelló, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i representants de les cinc bandes participants així ho han acordat aquest matí de forma unànime i consensuada després d’analitzar la situació sanitària actual i constatar que les actuals restriccions impossibiliten la preparació en condicions del certamen.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, que ha liderat la reunió celebrada per via telemàtica, ha qualificat la decisió «com una de les més tristes que m’ha tocat prendre en aquest primer any com a integrant de l’equip de govern», però ha defés que «és la millor de les opcions atenent a la realitat que vivim, que exigeix molta prudència i sentit comú per tal d’evitar que caiguem en rebrots». Alhora, ha enviat un missatge d’alè a totes les societats musicals participants i a les bandes de la província i ha desitjat que «molt prompte puguem tornar a gaudir de les melodies més nostres fent cultura pels carrers i places dels nostres pobles».

Amb la suspensió ja ratificada, la Diputació ja ha començat a treballar en la convocatòria de 2021, per a la qual tindran preferència les bandes seleccionades per a l’edició d’aquest any. Com que han existit vacants en diferents seccions, Sanz ha confirmat que s’obriran de nou les inscripcions per a completar la graella de participants. Els detalls de la nova edició s’aniran concretant en futures reunions després del període estival.

En un primer moment, el certamen es va posposar des de l’abril fins al 4 i 5 de juliol, però la impossibilitat de poder assajar per les limitacions de reunions ha propiciat la decisió.

En l’edició XLIII del Certamen Provincial de Bandes de Música havien estat seleccionades el Centre Instructiu d’Art i Cultura (CIAC) de la Vall d’Uixó, l’Agrupació Musical Artística Santa Cecília de la Vilavella, la Banda de Música Font d’en Segures de Benassal, la Unió Musical Lira Borriolenca de Borriol i la Unión Artística Musical de Navajas.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací