Almudena Grandes plena l’assistència amb més de 500 estudiants en l’Encontre d’Escriptors a la biblioteca Nicolau Primitiu

La literata assenyala que "s'ensenya poc la història contemporània d'Espanya i que el percentatge d'informació que ocupa és vergonyós i esbiaixat"

1533

ActualitatDiària

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha iniciat el cicle Encontre d’Escriptors 2018 amb Almudena Grandes, que s’ha sotmés a les preguntes dels més de 500 estudiants que han acudit a el monestir de Sant Miquel dels Reis. 

Grandes, que ha confessat que li agrada “tant llegir com escriure”, ha repassat la seua trajectòria literària i ha parlat sobre la història recent d’Espanya que és present en les novel·les que ha escrit dins de la serie ‘Episodios de una guerra interminable’.

Grandes ha indicat que actualment “s’ensenya poc la història contemporània d’Espanya i que el percentatge d’informació que ocupa en els llibres de text actuals és vergonyós i esbiaixat, ja que es vincula la Guerra Civil com una conseqüència de la II República quan en realitat haurien d’estudiar-se la Guerra Civil i el franquisme units, perquè el franquisme sí que va ser conseqüència de la Guerra Civil”.

En els ‘Episodios de una guerra interminable’, Grandes aconsegueix ajuntar literatura i història al presentar uns personatges reals o ficticis que viuen les experiències en la societat espanyola posterior a la guerra civil espanyola.
La sèrie està composta per ‘Inés y la alegría’, ‘El lector de Julio Verne’, les ‘Tres bodas de Manolita’.
La seua última novel·la ‘Los pacientes del doctor García’ aborda la col·laboració del franquisme amb els nazis perseguits després de la Segona Guerra Mundial i que van trobar a Espanya refugi i protecció. I en falten dos més, que encara s’han d’escriure: ?La madre de Frankestein’ i ‘Mariano en el Bidasoa’.

Per aquestes novel·les, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, que ha acompanyat l’escriptora en la inauguració del cicle, ha donat les gràcies a Almudena Grandes “per escriure com escriu, i per posar el focus en històries que mai havien d’haver quedat en la foscor”.

Almudena Grans (Madrid, 1960) va obtindre el XI Premi de La Sonrisa Vertical amb la ‘Las edades de Lulú’. Altres títols que formen part de la seua extensa obra són ‘Te llamaré Viernes’, ‘Malena es un nombre de tango’, ‘Atlas de geografía humana’, ‘Los aires difíciles’, ‘Castillos de cartón’, ‘El corazón helado’ i ‘Los besos en el pan’.

Sobre l’Encontre d’Escriptors de la Biblioteca Valenciana que s’ha inaugurat aquest dimecres, Carmen Amoraga ha dit que enguany s’espera augmentar els 3.000 participants de l’any passat perquè s’han programat més trobades amb escriptors. “Enguany són dotze autors, dos més, i l’augment es deu a la gran demanda que hi ha per part dels grups i lectors individuals per a participar en aquesta activitat d’animació a la lectura”, ha explicat.

A més d’Almudena Grandes també participen en aquesta edició Care Santos, Manuel Bartual, Xavier Aliaga, Pepa Guardiola, Fernando Delgado, José Saborit, Marisol Sales, Maria Dolors Pellicer, Silvestre Vilaplana, Daniel Torres i Joan Francesc Mira.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací