Almenara rebaixarà un 50% la taxa agrícola als propietaris que tinguen els seus camps en condicions i nets

La mesura pretén evitar que hi haja zones de cultius abandonats que provoquen insalubritat i incendis

821

La mesura pretén evitar que hi haja zones de cultius abandonats que provoquen insalubritat i incendis

Actualitat Diària 

El ple de l’Ajuntament d’Almenara té previst aprovar aquesta vesprada una proposta de l’equip de govern que buscarà fomentar que els terrenys rurals del terme municipal estiguen nets i en bon estat. Segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, la intenció és que “es bonifique en 2020 en un 50% la taxa agrícola a aquells propietaris que tinguen els seus camps en condicions”.

La proposta ve determinada segons l’alcaldessa perquè “busquem aportar solució a un dels problemes que s’estan trobant moltes localitats, com la nostra,  que són les zones de cultius abandonats que es converteixen en focus d’insalubritat amb animals, insectes, o plagues que poden passar als camps veïns o fins i tot suposar un risc d’incendi”. Per això “busquem incentivar i premiar amb la bonificació del 50% de la taxa als propietaris que tinguen els seus terrenys nets i en bon estat” per a “evitar problemes d’insalubritat en el terme municipal, així com els que puguen afectar camps veïns que sí que estan cultivats correctament”.

El sistema serà per al pròxim exercici,  any en el que es bonificarà la taxa. El propietari interessat haurà d’acudir al consistori a sol·licitar durant el mes de gener de 2020 aquesta bonificació per neteja del seu terreny. A partir d’ací s’activarà tot el procés que comportarà la comprovació per part de la Guàrdia Rural, que acudirà a verificar que el terreny està net i en condicions. En aquest cas s’aplicarà la bonificació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací