Almassora substitueix les antigues lluminàries per llums led en les principals avingudes

824

El canvi està finançat per Diputació i UE amb 172.000 euros i el volum d’equips a substituir obliga a executar el recanvi per trams per a evitar talls

Actualitat Diària 

L’empresa Societat Ibèrica de Construccions Elèctriques, adjudicatària de les obres de millora de l’enllumenat públic d’Almassora, ha iniciat la substitució de les antigues lluminàries per llums led. El projecte està valorat en 172.896,9 euros i compta amb la subvenció al 50% dels fons FEDER de la Unió Europea i el Pla Castelló 135 de la Diputació Provincial. L’actuació va eixir a concurs públic amb un pressupost base de licitació de 296.527,28 euros.

Tal com han indicat des de l’Enginyeria municipal, el volum d’equips a substituir obliga a executar la substitució per trams per a evitar talls de subministrament puntuals en diferents zones del municipi alhora. L’actuació suposa la substitució dels equips actuals per uns altres més eficients de 105 W, regulables i programables des del consistori, en les principals avingudes d’Almassora. Afectarà els carrers Sant Ferran, 9 d’Octubre, Sant Pau, José Ortiz, Santa Quitèria i Constitució i les avingudes Generalitat, Boqueres, Castelló i Grau.

D’aquesta forma, els operaris desmunten les lluminàries actuals per a reutilitzar-les en altres punts i instal·len els leds amb l’objectiu convertir Almassora en una ciutat més eficient. La reducció del consum elèctric comportarà també un estalvi en la factura “i permetrà rebaixar la contaminació lumínica, tal com ens vam comprometre en l’estratègia EDUSI que va aprovar la Unió Europea”.

Els treballs s’estendran durant un màxim de 14 setmanes. En aquest temps podran consolidar la substitució de les lluminàries i comprovar la regulació del flux dels llums per a adaptar-lo a les necessitats de cada moment. La nova tecnologia permet modificar el consum, tal com ja funciona a la Vila i els polígons industrials des de 2018, circumstància que ha permés un descens de 440.000 quilowatts (kw) en el consum energètic.

De les 17 empreses que es van presentar al concurs d’adjudicació, la guanyadora del procés ha iniciat els treballs en l’avinguda Castelló sense conseqüències per al trànsit, encara que s’han produït corts puntuals de subministrament en les zones afectades. El consistori s’ha disculpat per les molèsties, “que es veuran compensades àmpliament pels bons resultats d’aquests equips”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací