Almassora reformarà la plaça Major de la Vila en 2021

531

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha fixat per a 2021 la reforma de la plaça Major i els carrers adjacents dins del Pla Especial de la Vila, que va començar a executar-se enguany al carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església. La segona fase de la intervenció comptarà amb un pressupost de 400.000 euros a càrrec del consistori i els fons FEDER de la Unió Europea al 50% per a garantir l’accessibilitat d’aquest enclavament històric.

Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldessa, Merche Galí, després de l’acord aconseguit entre l’equip de govern i els tècnics municipals d’Urbanisme, encarregats de la direcció de l’obra, per a valorar les diferents opcions que permeten regenerar el barri antic durant aquesta legislatura. D’aquesta manera, la fase 2 del projecte inclourà la plaça Major i els carrers Verge dels Dolors, Sant Cristòfol i Sant Miquel, a més de la travessia de Gimeno.

La intenció del consistori passa per, igual que en les obres en curs, renovar instal·lacions i mobiliari i eliminar les vorades que impedeixen l’accés de persones amb discapacitat, carros de bebé i de la compra. Per tant, igual que en la reforma que executa Grupo Ravi en la primera fase, la pròxima intervenció permetrà situar l’entramat urbà de l’eix central de la Vila a una única altura.

La plaça Major coparà 960 metres quadrats d’actuació. Cap a l’est, el carrer Verge dels Dolors incorporarà altres 275 metres quadrats i, en sentit oposat, els carrers Sant Cristóbal (265 metres quadrats) i Sant Miquel (255) sumaran la resta de la intervenció, seguint les característiques de la intervenció actual a fi de crear una reforma homogènia en un barri que té la denominació de Bé d’Interés Cultural (BIC).

“Després d’anys d’oblit, el pla per a la conversió en zona de vianants de la Vila permetrà posar en valor un espai únic i, al mateix temps, millorar les condicions de vida de les persones que habiten en el barri antic i acabar amb les barreres arquitectòniques”, segons ha indicat la primera edil. Galí ha recordat que l’aposta per l’accessibilitat forma part dels projectes de regeneració urbana amb l’objectiu d’evitar l’abandó dels barris.

En l’actualitat està en execució la fase 1, valorada en 441.940,52 euros, que suposa la intervenció sobre una superfície de 2.289,30 metres quadrats. Les pedres de Borriol i pinastre, autòctones de la zona, compten amb el vistiplau de la Conselleria de Patrimoni per a la renovació del paviment, respectant així la identitat del barri i amb l’objectiu d’evitar caigudes entre els transeünts.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací