Almassora es proposa iniciar la recollida de fem orgànic per al proper 2020

749

Repartirà 10.200 poals i bosses biodregadables per a ús domèstic

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora implantarà en 2020 la recollida de la fracció orgànica de residus sòlids urbans, que representa el 40% del fem domèstic total. La iniciativa forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i, per tant, comptarà amb el 50% de finançament de la Unió Europea a través dels fons FEDER i l’Ajuntament d’Almassora. El pressupost global ascendeix a 172.961,03 euros.

L’alcaldessa, que hui assisteix a l’acte actual de Política Regional i Fons Europeus del Ministeri d’Hisenda a Madrid, ha avançat que aquest projecte suposarà el repartiment de 410 contenidors de 1.100 litres pels carrers del municipi, a més de 10.200 poals de 10 litres i les corresponents bosses biodegradables per a ús domèstic entre les llars d’Almassora.

“En 2017 activem la prova pilot de recollida selectiva en diversos barris per a avaluar l’impacte i la resposta en la ciutadania, que van ser molt positius i que ara aconseguiran una fase definitiva en la concepció de la gestió i tractament de residus a nivell global de tot el poble”, segons Galí. De fet, la iniciativa pionera va permetre recollir 2,5 tones d’orgànica en tres mesos en les tres zones de la localitat en les quals es van repartir els contenidors específics.

Per aquest motiu, ara la implantació del sistema de recollida es realitzarà gradualment fins a abastar la totalitat del municipi mitjançant la col·locació de contenidors específics que arribaran a totes les àrees. L’operació es durà a terme de manera que Almassora aconseguisca la implantació integral i plenament operativa combinant accions de planificació, execució, gestió i informació.

Així, l’Ajuntament durà a terme la campanya d’informació que requereix la Unió Europea, amb la impressió de fullets, per a difondre a la població els consells sobre la utilització. No en va, el departament municipal de Medi Ambient ha incidit en la necessitat de l’acció pedagògica per a comunicar a la població la manera d’ús i els beneficis que generarà en l’ecosistema.

En aquesta línia, el projecte d’implantació de la fracció orgànica comportarà també la instal·lació d’un punt net de proximitat en la plaça Pere Cornell per a facilitar l’accés del veïnat a les instal·lacions de recollida selectiva de residus no contemplats en els contenidors de carrer. Atés que l’ecoparc es troba a quatre quilòmetres del centre urbà i lluny de qualsevol zona de pas habitual, el consistori pretén incrementar la recollida selectiva d’un altre tipus de residus per a ajudar a la seua correcta gestió i reduir així els fems mesclats de diferents classificacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací