Almassora projecta en FITUR el Millars com a reclam turístic de naturalesa

722

Actualitat Diària

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el regidor de Turisme, Joan Antoni Trenco, aprofiten hui la fira FITUR per a promocionar el riu Millars com a espai per al turisme de naturalesa en l’entorn privilegiat de la desembocadura i el paratge de Santa Quitèria. La localitat ha aprofitat l’expositor provincial per a desgranar els atractius d’aquesta zona que durant 2020 rebrà 266.200 euros cofinançats pels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora.

En concret, la delegació local ha traslladat fins al recinte firal la promoció de l’albirament d’ocells com a producte diferencial enfront d’altres municipis amb espais verds. “Hem realitzat millores en el llit, millorat el mobiliari i la infraestructura per a l’observació de la fauna, però el nostre compromís, que es tradueix en una nova reserva de fons en aquest any, passa per millorar encara més la desembocadura”, ha assenyalat el regidor de Turisme.

En aquest sentit, al llarg d’aquest exercici el riu absorbirà una de les inversions més quantioses de l’any per a fer accessible el passeig Vora Riu que connecta la platja amb la senda verda del Millars. Tindrà passarel·les adaptades i sumarà vegetació autòctona, a més de diferenciar espais per a ciclistes i vianants. “L’esport a l’aire lliure ha de ser una de les nostres bases i pocs espais tan agradables per a córrer o anar amb bici que fer-ho al costat del llit del riu”, segons l’edil de Turisme.

.

Compromís visite FITUR

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha presentat a FITUR imatges de l’actual estat del litoral valencià després de la borrasca Glòria, per tal de visibilitzar les conseqüències de no actuar contra l’Emergència Climàtica, i reclama al Govern central ajudes urgents per als afectats, així com l’elaboració d’un pla de protecció del litoral davant dels cada vegada més habituals episodis devastadors provocats pels efectes del Canvi Climàtic.

Turisme Comunitat Valenciana ha constatat que els danys produïts pel temporal Glòria a les platges són quantioses i superen fins i tot els produïts en la DANA del passat mes de setembre. Sabem pels científics que estos desastres naturals seran cada vegada més habituals al nostre territori, i hem de tindre en compte que més del 70% de la població valenciana viu a menys de 10 kilòmetres de la mar, i als primers 500 metres es genera el 15% del PIB del territori”.

Baldoví ha posat l’accent en la necessitat d’elaborar amb urgència un pla de protecció del litoral contra els efectes del canvi climàtic, així com apostar per models de turisme sostenibles que tinguen en compte sempre la perspectiva de sostenibilitat ambiental, per tal de mitigar els evidents efectes del canvi climàtic.

Cultura presenta Trovam

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend s’ha presentat en FITUR. L’acte ha tingut la presència de Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, i d’Armand Llàcer, gerent i coordinador general del Trovam.

Enguany el Trovam celebra la 8a edició entre el 12 i el 14 de novembre. Una vegada més, la ciutat de Castelló acollirà una vasta programació professional, amb xarrades, tallers i trobades, per tal de diagnosticar l’estat de la indústria i facilitar els intercanvis entre els agents del sector. D’altra banda, la capital de la Plana Alta tornarà a tindre diversos escenaris en què actuaran bandes i solistes consagrats i emergents.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, ha explicat que “el Trovam ompli Castelló de música i de visitants. Més de 500 professionals del nostre territori i estatals visiten la capital de la Plana per a fer negocis, reflexionar sobre la indústria musical i oferir més de 50 concerts. Per a nosaltres el Trovam és una eina imprescindible per a impulsar la música professional en el nostre territori, i estar hui ací ens permet donar a conéixer aquest espai de negoci musical valencià en un aparador estatal i internacional com és FITUR, per a atraure i ampliar més promotors en la pròxima edició”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací