L’Oficina de Rehabilitació rep més de 20 consultes en el primer mes a Almassora

1135

ActualitatDiària

L’Oficina d’Informació de Rehabilitació ha rebut 22 consultes en el primer mes en funcionament en el Museu Municipal d’Almassora. Els encarregats d’aquest departament han titllat de “molt positiu” el balanç de les primeres setmanes en marxa, que apunta a un 63% de sol·licituds relacionades amb ajudes per a la reforma interior i exterior d’habitatges.

Segons ha indicat la regidora d’Urbanisme d’Almassora, Carmina Martinavarro, l’equip encarregat de l’oficina ha registrat 22 atencions en les quals les consultes sobre habitatges unifamiliars entre mitgeres copen el 45% de les sol·licituds. El mateix percentatge és el que apunta a menys de 45 anys com la franja de mitjana d’edat de les persones que acudeixen a l’edifici de la Vila per a demanar informació.

El pla Renhata és el que més interès ha despertat entre els sol·licitants d’informació (63%), seguit de consultes per a accedir a subvencions en obres de rebaixe d’ascensors comunitaris a cota zero. Per a l’equip encarregat de l’oficina, les actuacions d’accessibilitat, reformes de banys i cuines i substitució de calderes i finestres són les que han rebut més peticions d’ajudes econòmiques.

Cal recordar que l’Oficina d’Informació de Rehabilitació funciona dimarts i dijous de 12 a 14 hores amb cita prèvia que els interessats han de sol·licitar en el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC), en la planta baixa de l’Ajuntament. L’equip tècnic ofereix assessoria gratuïta als assistents i informa de les ajudes públiques per a les diferents línies d’actuació.

En aquest sentit, les mateixes fonts recorden que és imprescindible difondre la cultura de la rehabilitació per a obtenir i conservar un habitatge digne. Per a açò, ha de complir tres requisits: accessibilitat, eficiència energètica i estabilitat. Mantenir els tres principis requereix d’una inversió en el temps que avui compta amb subvencions econòmiques per part de la Conselleria d’Habitatge i els fons Feder de la Unió Europea per a la rehabilitació de barris degradats.

En el cas d’Almassora, la localitat invertirà prop d’un milió d’euros en la recuperació del casc antic amb la subvenció europea i la injecció de pressupost municipal. Garantir l’accessibilitat del carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església és el primer pas en l’execució del Pla de la Vila.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací