Almassora i Borriana signen un conveni per a col·laborar en la prestació del servei d’autobús a la Universitat Jaume I

2351

Actualitat Diària

Almasora i Borriana han rubricat aquest matí, a través dels seus ajuntaments, l’acord pel qual es comprometen a oferir i finançar de manera conjunta el transport fins a la Universitat Jaume I per a l’estudiantat de tots dos municipis. En aquest sentit, tal com ja van acordar, les despeses derivades de l’execució del servei seran finançades per Borriana al 60% i per Almassora al 40%.

El conveni que han signat les alcaldesses d’Almassora i Borriana, Merche Galí i María Josep Safont, respectivament, té una durada de quatre anys i serà prorrogable durant altres quatre. Els edil de joventut d’ambdues localitats, Xavier Trenco i Vicent Granel, han estat presents en un acte que ha visibilitzat el compromís dels consistoris per garantir el servei que van engegar al setembre de 2017.

L’Ajuntament d’Almassora licitarà  el contracte de prestació del servei per al pròxim curs, com arreplega el conveni. El municipi de la Plana Alta supervisarà també la correcta execució del servei i  crearà una comissió de seguiment paritària en la qual hi haurà presència de representants polítics, secretaris, interventors i personal funcionari de tots dos consistoris.

“Aquesta iniciativa és tan necessària per a millorar el servei que prestem a la ciutadania com a complexa en la seua tramitació, per la qual cosa hem d’agrair la predisposició dels treballadors i les treballadores dels nostres ajuntaments perquè el projecte tirara endavant”, ha assegurat el regidor de Joventut d’Almassora, Xavier Trenco. Per para l’edil borrianenc, Vicent Granel, “després d’un any de funcionament, s’ha comprovat que sí hi havia una necessitat real dels alumnes per a tenir una connexió directa amb la universitat” i ha posat en valor “la resposta positiva dels joves que han participat d’aquest servei”.

Així doncs, el pressupost que els consistoris manegen per a la licitació de l’autobús és de 51.571,71 euros anuals, una despesa per a la qual tenen l’aval dels seus respectius serveis d’Intervenció. A més les entitats han introduït en els seus ordenances fiscals les tarifes d’aquest transport, per al qual han creat abonaments anuals, trimestrals i mensuals que l’estudiantat pot tramitar en les dependències municipals d’Almassora i Borriana.

Amb una mitjana de més de 2.000 viatgers al mes, l’autobús que connecta els nuclis urbans de les dues localitats amb el centre universitari ha superat els 18.300 passatgers des de setembre. Per a Almassora, aquest transport ha suposat passar de quatre a set trajectes diaris fins a la universitat mentre que Borriana ha pogut oferir per primera vegada el servei a la joventut després de sumar-se al projecte plantejat per Almassora, del qual Vila-real es va apartar abans de la seua engegada.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací