Almassora activa una campanya per a netejar d’estris els carrers després del retorn a la ciutat

685

Tota la cartelleria editada informarà de les multes a les quals s’exposen les persones que incompleixen l’ordenança de recollida

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat una campanya per a conscienciar a la població i evitar l’abandó d’estris en la via pública coincidint amb la mudança al nucli urbà després de les vacances. El regidor de Gestió de residus, Javier Martí, ha incidit en la coordinació amb Policia Local per a traslladar missatges de sensibilització a la població i, al temps, sancionar els comportaments incívics que embruten la ciutat.

D’aquesta forma, marquesines d’autobús, pàgina web municipal, edificis públics i fins al programa de festes en honor a la Mare de Déu del Roser inclouran aquests missatges amb els telèfons dels serveis que l’Ajuntament d’Almassora posa a la disposició de la ciutadania de forma gratuïta per a la retirada de voluminosos, així com les instruccions per a la retirada porta a porta.

D’altra banda, Martí ha coordinat amb Policia Local l’edició d’adhesius que els agents pegaran en aquells residus que detecten en la via pública amb els articles vulnerats per les persones que els hagen depositats i amb els telèfons de retirada de voluminosos. Cal recordar que aquest servei funciona tots els dilluns. Les persones interessades únicament han de telefonar al 964216134 per a traslladar l’avís de recollida amb l’adreça de la seua vivenda i dipositar les restes a la porta en la nit del diumenge al dilluns.

“El retorn de la platja o dels llocs de vacances fins al poble per aquestes dates sol portar aparellat un increment de l’abandó de voluminosos a conseqüència de les mudances i la renovació de mobles i electrodomèstics en molts habitatges, motiu pel qual hem decidit que era un bon moment per a activar aquesta campanya”, segons Martí. L’edil ha recordat que l’objectiu del consistori és, a través de la sensibilització ciutadana, atallar la imatge de brutícia que provoquen els estris abandonats.

No obstant això, tota la cartelleria editada informarà de les multes a les quals s’exposen les persones que incompleixen els diferents articles de l’ordenança de recollida i tractament de residus. L’abandament de mobles, estris i voluminosos està considerat infracció greu i porta aparellades sancions de 151 i 6.000 euros, segons l’article 81 d’aquesta normativa, segons ha recordat l’alcaldessa, Merche Galí.

A més de la retirada de voluminosos, el consistori informa en la seua campanya del servei dirigit a negocis per a la recollida dels cartons en bars i qualsevol tipus de botigues. Les persones interessades han de telefonar al 964341013 i depositar-los a la seua porta per a la recollida els dimarts. D’igual forma, el telèfon funciona per a la retirada de restes de poda entre maig i setembre. Finalment, la campanya fa referència a les mascotes i a la necessitat de recollir els seus excrements i eliminar l’orina de la via pública amb aigua o vinagre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací