Alerten d’una possible estafa telefònica per a sostreure informació personal a gent gran

543

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló ha advertit d’una possible estafa en la qual es reclamen les dades bancàries a persones d’avançada edat per a poder continuar fent ús del servei de teleajuda. El contacte es fa per via telefònica i s’aprofita del desconeixement de les víctimes per a sostraure’ls informació sensible.

Segons la informació recopilada fins al moment, s’han detectat casos a la Vall d’Uixó, Onda i Artana. Es creu que l’àmbit d’actuació se circumscriu a la Plana Baixa.

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha informat que la Diputació «mai sol·licitarà dades personals per telèfon o un altre mitjà que no siga el presencial». A més, ha recordat que es tracta d’un servei provincial gratuït.

Davant aquesta denúncia, Puerta ha fet una crida a la població al fet que extreme la precaució i que no facilite «en cap concepte» dades de caire personal. Així mateix, ha pregat a tota persona que reba aquest tipus de crida «al fet que el pose en coneixement de la Policia Local o de la Guàrdia Civil de manera immediata».

La Diputació estudiarà amb el gabinet jurídic emprendre accions legals si es confirmara que s’ha fet en nom de la institució provincial, ja que és l’única que ofereix aquest servei de manera pública a nivell provincial.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací