L’Agència Tributària espera tramitar més de 2,4 milions de declaracions en la Comunitat

469

Actualitat Diària

L’Agència Tributària va obrir aquest dimecres 7 d’abril el termini per a confirmar o modificar i presentar per internet la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponent a 2020 (IRPF 2020). Les devolucions s’iniciaran en 24 hores, és a dir, a partir de demà divendres. L’Agència ha dissenyat la campanya que arrenca ara amb un reforç de l’assistència personalitzada per a dos col·lectius que poden requerir una ajuda singular en aquests moments: els afectats per regulacions temporals d’ocupació (ERTEs) i els perceptors de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Al seu torn, i com a via de facilitació de liquiditat, s’estableix una opció de fraccionament en sis mesos sense interessos per a contribuents en ERTO amb resultat de la declaració a ingressar.

La delegada del Govern, Gloria Calero, ha informat que la delegació especial de l’Agència Tributària en la Comunitat Valenciana espera rebre fins a 2.407.024 de declaracions en aquesta campanya entre Alacant, Castelló i València, un 2,5% més que la de l’any anterior. D’aquest total, es preveu que 1.584.410 donin dret a devolució, un 1,4% menys que l’any anterior, per un import estimat de 1.076 milions d’euros. Aquells contribuents que comptin amb declaracions a ingressar (prop de 641.887, un 6,3% més, per import de 1.329 milions), no realitzaran els primers pagaments fins al final de la campanya.

Calero ha recordat que en l’última campanya es van presentar fins a 134.243 declaracions per via telefònica en la Comunitat Valenciana i el 68,45% de les declaracions van anar a retornar.

En termes nacionals, està previst que es presentin 21.570.000 declaracions, un 2,1% més que la campanya de l’any anterior. La campanya també compta amb millores que faciliten la presentació de la declaració a contribuents amb activitats econòmiques en règim d’estimació directa i objectiva, arrendadors i inversors.

El termini de presentació finalitza el 30 de juny per a declaracions tant a ingressar com a retornar, si bé el termini en les declaracions a ingressar amb domiciliació bancària conclourà el 25 de juny. L’atenció telefònica per a la confecció i presentació de declaracions (pla ‘Le Cridem’) comença el 6 de maig, amb sol·licitud de cita a partir del 4 de maig, i l’atenció presencial en oficines s’inicia el 2 de juny (sis dies abans que l’any passat), amb sol·licitud de cita a partir del 27 de maig. L’atenció personalitzada, per telèfon i en oficines, continuarà comptant amb el suport de CCAA i ajuntaments.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací