Benlloch lamenta les traves en el pagament de les ajudes a ONGD i anuncia que es treballa ja per a regularitzar la situació

1121

Actualitat Diària

En relació al comunicat emès per la Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD) en el qual es denuncia el “desistiment de funcions” de l’Ajuntament de Vila-real en matèria de cooperació al desenvolupament i davant la denúncia de l’impagament d’ajudes a les ONG,  l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha volgut demanar disculpes a l’entitat per tots els perjudicis causats.

Benlloch ha lamentat que “patim tremendes dificultats des del punt de vista de la gestió del personal en els departaments d’Intervenció i Serveis Socials per a cobrir les places necessàries per a gestionar tot el volum d’ajudes que es tramiten” i ha indicat que “mai hem negat que l’Ajuntament té un greu problema en aquest sentit, per la qual cosa s’han produït endarreriments en els pagaments de subvencions”.

Així mateix, el primer edil assenyala que “hem sigut un Ajuntament referent des del primer moment en matèria de subvencions” i ha recordat que “durant molts anys hem destinat el 0,7% dels ingressos propis a aquestes subvencions”. No obstant açò, indica que “hem passat i seguim passant per moltes dificultats en la gestió dels expedients, per la qual cosa no és un problema econòmic”. “Els diners sempre han estat en el pressupost municipal, però cal complir uns requisits de legalitat que la pròpia Coordinadora coneix i que ara com ara no hem sigut capaços de superar, com les justificacions, la convocatòria i tota la gestió administrativa que cal realitzar per a complir amb la llei”, lamenta. Per aquest motiu, Benlloch anuncia que “estem treballant per a regularitzar aquesta situació i aconseguir avançar al màxim en els tràmits” i manifesta que “l’única cosa que puc fer és demanar disculpes públiques”.

D’altra banda, i respecte al descontent de la Coordinadora per no haver-se reunit amb l’alcalde, Benlloch explica que “només conéixer la petició d’una trobada vaig preguntar al delegat de Serveis Socials del meu equip i se’m va transmetre que s’estava parlant ja amb la Coordinadora i que no era necessària; fins i tot se’ls va informar que s’estava treballant també per les vesprades i fent hores extra per a cercar una solució al problema”, apunta.

Per aquest motiu, ha lamentat que la Coordinadora “haja pogut interpretar que la seua petició no ha sigut atesa o que l’atenció brindada no els haja servit”. “En cap moment m’he negat a reunir-me amb ningú. Treballe de matí i de vesprada i les portes de l’Ajuntament i d’Alcaldia estan obertes”, insisteix Benlloch, “però espere que comprenguen que l’Ajuntament té una estructura organitzativa i que vaig confiar, perquè així se’m va transmetre, que el tema estava explicat i resolt”. “Demane disculpes de nou si algú s’ha pogut sentir ofès”, remarca Benlloch.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací