L’Ajuntament d’Alcalà presenta una demanda contra la Generalitat per considerar il·legal el Pativel

1064

La demanda, presentada davant del TSJCV, recull que el Pativel incompleix la llei urbanística valenciana a l’envair les competències dels ajuntaments i no comptar amb estudi econòmic, entre d’altres arguments

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha demandat a la Generalitat Valenciana, davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en considerar que el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda- Pativel, aprovat per decret del Consell el 4 de maig 2018, incompleix la normativa urbanística valenciana. Els incompliments que es detallen en la demanda són: que el Pativel està envaint les competències municipals -al desenvolupar sóls de forma detallada, quan són els ajuntaments els que defineixen aquestes actuacions i no els plans sectorials-; no compta amb un estudi econòmic que assegure el seu desenvolupament i no tindrà efecte immediat ja que, en cap moment, al•ludeix a com es va a executar, quin pressupost se li va a destinar, etc. Tampoc atén a necessitats reals i prioritàries. En la demanda també s’al•ludeix la indefensió patida per l’Ajuntament, per publicar-se el Pativel sense haver rebut resposta a les al•legacions formulades.

En la demanda, també s’explica que, quan a l’Ajuntament es va tenir coneixement de la tramitació del Pativel, es va iniciar un procés de participació activa amb els veïns afectats, informant sobre quins tràmits havien de seguir per presentar al•legacions i, finalment, presentant l’Ajuntament una alternativa d’ordenació que complia amb tots els condicionants de respecte al medi ambient i que no va ser tinguda en compte per la Generalitat Valenciana. Precisament, no tenir en compte alternatives d’ordenació suposa, en aquest cas, incomplir les directives europees en matèria mediambiental. Després de la presentació de la demanda, per part de l’Ajuntament, la Generalitat Valenciana compta amb 20 dies hàbils per contestar i, a continuació, s’obrirà el període probatori.

L’alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha recordat que “la nostra postura ha estat, des del primer moment, la de defensar els interessos dels nostres veïns i que s’escolte als municipis”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací