Alcalà-Alcossebre reparteix botelles per a conscienciar sobre la neteja d’orina i excrements de la via pública

659

L’Ajuntament ha posat en marxa la campanya “Arreplegamarrons” amb la qualpretén arribar a tota la població

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha presentat avui la nova campanya “Areplegamarrons“, per tal d’aconseguir la màxima conscienciació ciutadana per evitar la presència d’excrements i restes d’orina de mascotes a la via pública.

La campanya pretén arribar a tots els sectors de població. Per això, s’han col•locat banderoles als fanals per recordar que l’orina danya greument el mobiliari i es reparteixen tríptics -en valencià, castellà i anglès- en què s’insisteix que, per a aconseguir un municipi més net, és necessària la implicació de tots i evitar que es dipositen les restes a la via pública. A més, des del consistori es repartiran gratuïtament botelles reutilitzables que es poden omplir de solució desinfectant per netejar l’espai de la via pública on ha orinat la mascota. Les ampolles compten amb un mosquetó perquè puguen acoblar-se a la corretja del gos, facilitant així el seu transport. Les botelles es poden recollir a l’Ajuntament d’Alcalà i Oficines Municipals d’Alcossebre. Tota la campanya s’ha realitzat amb materials sostenibles, paper reciclat en el cas dels fullets i PET per a les ampolles.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “volem implicar el màxim a la població perquè tenir un municipi més net és cosa de tots i amb un simple gest, com netejar on ha orinat o recollir els excrements i dipositar-los al contenidor, guanyem tots”.

El regidor de Serveis i Medi Ambient ha recordat que “els parcs canins d’Alcalà i Alcossebre es netegen diàriament i es reposen les bosses i també es realitzen neteges en profunditat de forma periòdica, així com de cantonades i carrers amb neteja d’aigua a pressió i desinfectant però, a més de l’esforç de l’Ajuntament, és necessària la implicació de tots per disminuir la presència de restes”.

L’ordenança municipal de tinença d’animals ja contempla sancions que van dels 30 als 600 euros per als propietaris d’animals que dipositen els excrements a la via pública.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací