Alcalà-Alcossebre amplia les ajudes per a rehabilitació de façanes i teulades, i d’accessibilitat

607

Per a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19, per a ajudar a les famílies i generar més activitat per a les empreses locals

Actualitat Diària

Alcalà de Xivert-Alcossebre ha aprovat l’ampliació de dos capítols d’ajudes ja existents, dins del paquet de mesures enfocades a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19. Les ajudes són la relativa a la rehabilitació de façanes i teulades i la de millora de l’accessibilitat d’habitatges i comerços.

En el cas de la rehabilitació de façanes i teulades, la partida s’amplia en 22.000 euros, passant dels 28.000 euros inicialment previstos a 50.000 euros. En aquest cas, s’amplia el màxim de l’ajuda: anteriorment els habitatges situats en el casc antic podien optar a una ajuda de fins a un màxim de 3.000 euros i ara podran optar a 4.000 euros. En el cas dels habitatges fora del casc antic, optaven a un màxim de 2.000 euros i ara podran arribar als 3.000 euros.

Per a les ajudes a l’accessibilitat, la partida s’ha duplicat, ja que passa dels 5.000 euros inicials a 10.000 euros i, com a principal canvi, en el cas dels habitatges, anteriorment l’ajuda es restringia a persones majors de 65 anys o amb problemes de mobilitat i ara podrà optar qualsevol veí o veïna. El tipus d’obres contemplada, en el cas dels habitatges, és el del canvi de banyera a dutxa. A proposta del grup municipal Compromís, s’estudiarà que qualsevol obra relacionada amb la millora de l’accessibilitat en habitatges puga acollir-se a aquesta ajuda.

“Aquestes ajudes tenen un doble objectiu: d’una banda, ajudar a les famílies que vulguen millorar els seus habitatges i, per una altra, afavorir treballs que puguen realitzar empreses locals de sectors com la construcció, la lampisteria, electricitat, etc.”, ha explicat l’Alcalde Francisco Juan.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací