L’Ajuntament de Castelló implantarà connexió gratuita a Internet a la tardor en places del centres i llocs públics

792

Els llocs proposats són les places Santa Clara, Major, Pescateria, del Mercat ambulant, Hort i Sogueros o Parc Ribalta entre altres emplaçaments

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló implantarà connexió gratuïta a internet en diversos espais públics a partir d’aquesta tardor de 2019, després de rebre 15.000 euros de l’Agència Executiva d’Innovació i Xarxes (INEA) de la Unió Europea.

Els llocs proposats per a implantar la wifi a la ciutat de Castelló són les places Santa Clara, Major, del Mercat ambulant, Pescateria, Planetari, Parc la Panderola, plaça Hort dels Corders i edifici Menador, el Palau de la Festa (tant a l’interior com l’exterior), i el Parc Ribalta.
Aquests són els llocs proposats pels tècnics de l’ajuntament, encara que com han confirmat des del consistori, aquests podrien modificar-se després de la reunió que tindran a principis del mes de setembre, quan està prevista que es reunisquen per a decidir finalment els llocs triats per a determinar la ubicació.

Fins hui, la connexió a Internet gratuïta es trobava en totes les biblioteques i sales de lectura de la ciutat.

La implantació ve determinada pel programa WIFI4EU, impulsat per la Comissió Europea, i al qual està acollit l’ajuntament de la capital de la Plana. Durant el mes d’agost s’ha donat a conéixer que l’ajuntament ha rebut un xec per valor de 15.000 euros d’aquest programa, que va ser entregat per Pedro Alfonso Pérez, gestor de projectes de l’Agència Executiva d’Innovació i Xarxes (INEA) de la UE, qui va aprofitar la visita a la ciutat per a reunir-se amb el regidor d’Administració Electrònica i Innovació Digital, David Donate, i comentar els detalls de l’ús i l’impacte que aquest bo tindrà a la ciutat.

Gràcies al programa Wifi4EU de la Comissió Europea i al qual la ciutat s’ha incorporat a partir de la petició de subvenció per part de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, adscrita a alcaldia, la ciutadania de Castelló disposarà de Wifi gratuït en diverses zones públiques de la ciutat. La capital de la Plana se suma així als més de 220 municipis espanyols que s’han beneficiat d’aquesta mesura en la present convocatòria.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és democratitzar la connectivitat i plantejar l’accés a internet com un dret bàsic. “És tota una satisfacció veure materialitzada aquesta nova ajuda que arriba d’Europa. Una dotació que permet que les noves tecnologies estiguen més presents en l’espai públic de Castelló i que es tradueix en noves oportunitats per a la nostra ciutat”, tal com va afirmar l’alcaldessa, Amparo Marco.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací