L’ Ajuntament de Castelló posa en marxa la campanya ‘Vull adoptar-te’ per fomentar l’adopció de gossos

873

El consistori subvencionarà 66 esterilitzacions, 33 per a femelles i 33 per a mascles

Actualitat Diària

La regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Ignasi Garcia, ha llançat la iniciativa ‘Vull adoptar-te’, una campanya d’esterilització de gossos adoptats pels veïns i veïnes de Castelló. A través d’aquesta iniciativa, el consistori subvencionarà 66 esterilitzacions, 33 per a femelles i 33 per a mascles, als cans adoptats en el Servei Municipal de recollida d’animals. Per aquesta campanya s’ha comptat amb la col·laboració del Col·legi de Veterinaris de Castelló, ja que les intervencions s’efectuaran en els onze centres veterinaris del municipi que s’han adherit a la iniciativa.

“Amb aquesta campanya volem facilitar l’adopció perquè la vida d’una animal no sols siga una qüestió econòmica” ha expressat Garcia, al que ha afegit que “la iniciativa està encaminada a aconseguir el ‘sacrifici zero’ facilitat a la ciutadania el procés d’adopció”.

Els experts adverteixen que, encara que tota operació quirúrgica suposa un risc, en el cas de la castració els avantatges sobrepassen àmpliament els inconvenients. En aquest sentit, castrar un animal no el traumatitza ni perjudica la seua salut general sinó tot el contrari. Normalment es tornen més tranquils, sobretot els mascles. A més, el caràcter també canvia amb l’edat: no s’ha d’atribuir a la castració canvis que no són deguts a l’operació en si.

L’esterilització redueix el risc de patir tumors ovàrics, uterins i de mama, embarassos psicològics i infeccions uterines en femelles, i tumors de testicles i glàndules perianals en mascles. La mascota no té per què engreixar si es vigila la seua alimentació. A més, els animals se solen tornar més tranquils, s’evita l’atracció contínua dels mascles cap a les femelles i disminueix el risc del robatori de mascotes per a usar-les com a reproductores.

Per poder beneficiar-se de la campanya, qualsevol veí i veïna de Castelló que van adoptar, o pensen adoptar, una gossa o un gos del Servei Municipal de recollida d’animals haurà d’acudir al departament de Sanitat de l’Ajuntament de Castelló per a omplir la fitxa d’adhesió a la campanya, on s’assignarà un dels centres veterinaris col·laboradors.

A més, l’animal haurà d’estar inscrit en el cens caní i tindre més de 6 mesos per a poder realitzar-li la intervenció, també, el o la interessada haurà de portar la fitxa al centre sanitari i li fixaran així la primera visita, en la qual sols s’haurà d’abonar l’analítica general prequirúrgica, ja que de la resta de la intervenció es farà càrrec l’ajuntament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací