Air Nostrum operarà la segona ruta nacional de l’Aeroport de Castelló, ara amb Sevilla

514

Actualitat Diària

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que l’aeroport de Castelló oferirà a partir d’aquest estiu una nova ruta amb Sevilla, operada per l’aerolínia Air Nostrum, que estarà vigent durant tres anys.

El conseller ha realitzat aquest anunci en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid, en la qual l’aeroport de Castelló participa dins de l’espai de la Comunitat Valenciana.

Arcadi España ha manifestat que l’adjudicació d’aquesta nova ruta “suposa un gran avanç per a l’aeroport de Castelló, ja que connectarà amb un destí nacional de primer nivell, com és Sevilla, facilitant així l’arribada de turistes des del sud d’Espanya”.

El conseller ha explicat que l’obertura d’aquesta segona ruta nacional, que se sumarà a la de Bilbao, “respon a una estratègia de diversificació del trànsit comercial, atès que la recuperació dels sectors aeri turístic, molt afectats per la crisi de la Covid-19, estarà vinculada en una primera fase als mercats domèstics”.

“Estem convençuts que aquesta nova connexió suposarà una oportunitat per a l’activitat turística de la província de Castelló”, ha afegit.

D’altra banda, Arcadi España ha destacat que l’aeroport de Sevilla “és un dels més importants d’Espanya quant a trànsit de passatgers i connectivitat aèria, per la qual cosa la nova ruta tindrà un efecte multiplicador, permetent enllaçar amb altres destins a través de vols combinats”.

Així mateix, ha incidit en què Sevilla alberga un important pol aeroespacial, “amb el qual es podran buscar sinergies per a continuar avançant en l’estratègia de diversificació de l’aeroport de Castelló”.

L’adjudicació de la nova ruta a Sevilla s’ha produït després d’un procés negociat amb l’aerolínia valenciana Air Nostrum, que va ser l’única que va concórrer al procés de licitació pública per a la contractació de la primera campanya de posicionament de l’aeroport de Castelló en el mercat turístic nacional.

A través del procés negociat, s’han articulat mecanismes de flexibilitat per a adaptar la posada en marxa i programació de la nova ruta a l’actual context d’inestabilitat i incertesa per la pandèmia.

La connexió amb Sevilla operarà aquest estiu durant sis setmanes, entre el 28 de juliol i el 3 de setembre, amb dues freqüències setmanals, en dimecres i divendres. En 2022 i 2023 operarà durant 20 setmanes dins de temporada d’estiu (entre l’1 d’abril i el 30 d’octubre), amb dues freqüències setmanals. Serà la primera connexió regular operada per Air Nostrum en l’aeroport de Castelló.

El conseller ha agraït el treball de l’equip que gestiona l’Aeroport i especialment a la directora, Blanca Marín, per a aconseguir aquesta nova ruta que a més serà a càrrec d’una aerolínia valenciana com és Air Nostrum. Cal recordar que va ser la que va inaugurar l’Aeroport de Castelló amb una un vol del Vila-real en 2015 destí Sant Sebastià.

Finalment el responsable d’Obres Públiques ha agraït la labor de la Diputació i del seu president José Martí i no ha perdut l’ocasió per a demanar als empresaris valencians desplaçats fins a Fitur ajuda per a implementar i promocionar les rutes de l’Aeroport de Castelló amb l’objectiu de reactivar al més aviat possible el turisme a la província.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací