Agroseguro abona 132,4 milions d’euros a fruticultores assegurats pels sinistres de 2020

445

Actualitat Diària

Les indemnitzacions de l’assegurança agrària destinades a compensar els sinistres en fruiters (préssec, albercoc, pruna, poma de taula i de sidra, nectarina, paraguaià, platerina i pera) van aconseguir els 132,4 milions d’euros durant 2020, un 15% més que l’any anterior, segons les dades recollides per Agroseguro. El total de superfície afectada va ascendir a 46.940 hectàrees.

Productors assegurats de fins a 25 províncies espanyoles han rebut compensació durant l’any 2020, encara que Lleida rep les majors indemnitzacions, amb 40,4 milions, en la seva majoria ocasionades per danys en préssec, tant per pedra com per gelada. Aquesta mateixa fruita acumula la major part dels pagaments de la vall de l’Ebre, amb 15,7 milions a Osca i 6 milions a Saragossa. En el cas de La Rioja (5,6 milions) i Navarra (2,4 milions), les indemnitzacions han estat destinades a compensar per a danys en pera, principalment.

En el sud-oest peninsular, els productors assegurats de Múrcia i Albacete reben 29,3 i 6,5 milions en indemnitzacions, respectivament, destinades principalment a cultius d’albercoc i préssec afectats per pedra, mal quallat i gelada. A Alacant (2,1 milions) i València (1,6 milions), l’albercoc rep les majors indemnitzacions. Extremadura va fregar els 20 milions, per a produccions de préssec i pruna de Badajoz (14,9 milions) i Càceres (4,6 milions). A més, els productors assegurats de Lleó van rebre 1,1 milions per a compensar danys en poma produïts per les gelades del mes de març.

L’any 2020 va registrar una meteorologia molt inestable. Al gener, l’arribada de la borrasca Gloria va ser l’inici d’una sèrie de fenòmens climàtics extrems, com a tempestes de pedra, gelades i gotes fredes, que van afectar greument les produccions de fruiteres, fins a acumular les majors indemnitzacions de l’assegurança agrària durant l’any passat.

Agroseguro

El sistema espanyol d’Assegurances Agràries Combinades ofereix cobertura al sector agrari enfront dels danys causats en les produccions agrícoles i ramaderes per sinistres de diversa naturalesa. Les condicions climàtiques extremes i canviants i els perjudicials efectes que tenen en les collites posen de manifest la conveniència de protegir les explotacions amb una assegurança agrària que permeti fer front a aquestes situacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací