Mercadona dóna més de 137 tones d’aliments a entitats benèfiques de Castelló

444

Actualitat Diària

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda en línia, ha donat més de 137 tones d’aliments de primera necessitat en 2020 a entitats benèfiques de la província de Castelló, com, entre altres, al Menjador Municipal i Alberg de Transeünts de Castelló o al Banc d’Aliments de la província, amb els quals col·labora de manera habitual.

Aquesta quantitat significa un augment de més del 200% de les aportacions d’aliments i altres productes de primera necessitat respecte a l’any anterior, a conseqüència de la situació excepcional que s’està vivint. Entre els principals productes donats es troben lactis, pasta, carn, fruites, verdures, arròs, llegums, complements higiènics i de cura infantil.

A més, gràcies a la solidaritat dels “caps”, com internament la companyia telefona als clients, es van aconseguir recaptar més de 40 tones de productes per a la Gran Recollida d’Aliments organitzada en el mes de novembre passat pel Banc d’Aliments.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia de RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de quant rep d’ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d’actuació sostenibles que reforcen la seva aposta pel creixement compartit. Com a part d’aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d’aliments i altres entitats socials de tota Espanya i Portugal, als quals dóna diàriament i participa en les campanyes de recollida d’aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, en 2020 la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d’aliments, 15.800 a Espanya i 1.200 a Portugal, quantitats que s’han anat incrementat des que la companyia prengués la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat als Menjadors Socials i Bancs d’Aliments amb els quals venia col·laborant habitualment.

Al costat de la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, compta amb un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l’economia circular i enfocat a l’optimització logística, l’eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus proveïdors Totaler, treballa en l’Estratègia 6.25 per a aconseguir en 2025 un triple objectiu: reduir un 25% de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables, i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l’aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Pensant en la mobilitat sostenible de “El Cap” (client), l’empresa disposa ja de 1.350 places d’aparcament amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics situades en els pàrquings de més de 500 botigues. Mercadona va començar a instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en 2017, amb la implantació del Nou Model de Botiga Eficient i preveu continuar augmentant aquesta xifra al llarg de 2021.

Des de l’any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací