Agricultura incrementa un 30 % les ajudes als consells reguladors dels productes agroalimentaris de qualitat diferenciada

575

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha incrementat en un 30,6 % les ajudes destinades als consells reguladors i òrgans de gestió dels productes agroalimentaris de qualitat diferenciada, així com a les entitats encarregades de l’autorització de l’ús de la marca ‘Comunitat Valenciana’ per a impulsar a les figures de qualitat agroalimentària.

La convocatòria de 2020 dedica un pressupost de 914.300 euros, dins de la partida ‘Garantir la qualitat dels productes de qualitat reconeguda’, que integra a 11 denominacions d’origen protegides, 5 indicacions geogràfiques protegides i 4 indicacions específiques de begudes espirituoses, així com a tots aquells productes agroalimentaris autoritzats a portar el segell de qualitat ‘Comunitat Valenciana’.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha valorat les figures agroalimentàries de qualitat que “enriqueixen la singularitat dels nostres productes, aporten valor afegit i revitalitzen les nostres zones de producció”.

Mollà ha destacat la qualitat reconeguda i avalada per la gestió dels consells reguladors, entitats i òrgans de gestió, així com la garantia de la condició de proximitat d’aquests productes.

La consellera ha apel·lat a la promoció i consum dels productes de la Comunitat Valenciana, “una manera de donar suport als nostres agricultors i agricultores, al mateix temps que gaudim de la qualitat distingida d’aquests productes de referència en el mercat”.

Les ajudes, que arriben vora el milió d’euros, són finançades amb càrrec a la Unió Europea dins de les subvencions als productors en règims de qualitat, a les agrupacions i organitzacions de productors del sector agrícola i a les accions de promoció d’aquests productes.

El termini de sol·licitud és de dos mesos, amb inici l’endemà al de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, encara que aquest termini està actualment suspès pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma amb motiu de la gestió de la crisi sanitària.

En aquest sentit, les sol·licituds i documents que es remeten electrònicament, durant el període de suspensió del termini, es tramitaran efectivament en el moment en el qual es reprenga el còmput d’aquest, que es prendrà amb caràcter general el primer dia hàbil després de l’alçament de la suspensió.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací