Agricultura concedeix 3,3 milions d’euros a ramaders afectats per la COVID-19

431

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha concedit 3.292.854,30 euros en ajudes a les explotacions ramaderes afectades per la COVID-19 per a l’exercici 2020.

La concessió s’emmarca en l’impuls d’ajudes per a pal·liar les pèrdues del sector de l’oví, caprí, boví, equí i gallines ponedores per a pal·liar les pèrdues a conseqüència del tancament dels canals de distribució i venda agroalimentària, com el canal HORECA i el dels mercats no sedentaris.

Un total de 561 persones físiques o jurídiques, pimes agràries, societats cooperatives i Societats Agràries de Transformació (SAT) s’han beneficiat d’aquesta mesura que ha esgotat més del 82% del pressupost previst.

Aquestes ajudes, recollides en el Decret 59/2020 de 8 de maig, del Consell, d’aprovació de bases reguladores i de concessió directa de subvencions a entitats, empreses i persones en règim autònom del sector primari que han sofert pèrdues econòmiques per la COVID-19, tenen per objecte mantenir l’activitat de les explotacions ramaderes greument afectades per les conseqüències de la crisi sanitària sobre la seva rendibilitat.

Es tracta d’una línia finançada amb fons propis de la Conselleria dirigida als productors i productores més colpejats per aquesta crisi, que es va completar amb altres paquets d’ajudes destinats al sector pesquer, a petits productors primaris i al sector de la planta ornamental i la flor tallada.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací