El servei municipal d’Atenció al Desenvolupament Infantil de Borriana oferirà 17 activitats ludicoeducatives per al nou curs

571

La programació que compta amb conferències, xarrades, tallers i altres propostes, dirigides a xiquets i xiquetes de 0 i 6 anys, mares, pares i entorn

Actualitat Diària

El servei municipal d’Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) a Borriana, compta per al nou curs amb una programació de 17 activitats i xarrades de caràcter educatives i preventives dirigides tant als pares i mares de xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys com a l’entorn i els educadors, per a col·laborar en la criança i desenvolupament de la infància.

Les representants de l’ADI, Lina Puig i Ana Vicent, han presentat avui al costat del regidor d’Educació, Joan Ramon Monferrer, la nova programació d’activitats, que compta amb conferències, xarrades, tallers i altres propostes que el servei ha projectat per als mesos d’octubre a juny.

En la seua intervenció Monferrer ha reconegut la labor i els esforços de les professionals de l’ADI per a oferir “un servei de qualitat, clau i bàsic per al desenvolupament tant dels menors com dels pares i mares de Borriana”, i cada any oferir una programació amb “novetats i múltiples propostes” dirigides tant als xiquets i xiquetes de 0 i 6 anys com a mares, pares i entorn.

Així mateix ha agraït la “implicació” de totes dues professionals durant anys en el projecte i la “il·lusió i dedicació” amb què continuen desenvolupant el seu treball, que de vegades, fins i tot, “va més enllà del seu horari laboral ”.

Per la seua part, Lina Puig ha informat sobre la sèrie de xarrades i conferències destinades als futurs pares i mares que es desenvolupen periòdicament en el Centre de Salut I i II de Borriana.

Puig ha explicat que les trobades amb futurs pares i mares, coordinats conjuntament amb Ana Vicent, després de la celebrada el 2 d’octubre, continuaran el 28 d’octubre, el 4 de desembre, el 5 de febrer, el 9 de març, el 8 d’abril i el 3 de juny i tractaran sobre temes relacionats amb el desenvolupament emocional en la primera infància, l’afecte estable i el desenvolupament infantil, comunicació i desenvolupament infantil i presentació de l’ADI als futurs pares i mares.

Paral·lelament, dissabte que ve 26 d’octubre d’11h a 12.30h, l’ADI i el Jardí Artístic del Centre Municipal de les Arts Martí de Viciana, oferiran una xarrada col·loqui sobre ‘Emocions i criança’, dirigida a pares i mares de xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys. Impartida per la psicòloga i terapeuta familiar Raquel Regal i tindrà lloc en el segon pis del CMA Martí de Viciana (C/ Pere Pascual s/n).

A més, els dies 11, 18 i 25 de novembre l’ADI ha organitzat les tertúlies sobre educació ‘Els dilluns d’ADI’, dirigides a pares i mares de xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys i en les quals, segons ha explicat Ana Vicent, “es reflexionarà sobre la importància d’adquirir estratègies que puguen ajudara a millorar la comunicació intrafamiliar i el desenvolupament infantil i, a més, es proporcionaran recursos i tècniques que ajudaran a millorar les habilitats parentals”.

Per al dia 30 de novembre el servei ha preparat una conferència dirigida a professionals relacionats amb l’entorn infantil de 0 a 6 anys sobre el tema de trastorns del desenvolupament, concretament de l’espectre autista (TEA) i el dia a dia a les aules.

El 14 de desembre l’ADI desenvoluparà un taller participatiu sobre ‘La música en etapes prenatal i perinatal’, per a famílies que esperen un bebè, adoptants o gestants i pares i mares recents en què els participants aprenen com utilitzar la música en el desenvolupament cognitiu i motor del seu fill o filla.

El 22 de febrer l’ADI ha previst una activitat lúdica i educativa dirigida a xiquets de 0 a 3 anys i les seues famílies, ‘Juguem en família’ que amb tres tallers amb diferents propostes i recursos lúdics gaudiran de compartir junts joc i aprenentatge.

A l’abril el servei municipal ADI participarà amb una activitat de contes en la Fira de les Lletres que se celebra pels voltants del CMC la Mercé, amb un homenatge especial a la dedicació del contacontes Lorenzo Jiménez.

Amb el títol ‘L’art i la infància’, es desenvoluparà el 6 i el 7 de maig una activitat lúdica i educativa dirigida a xiquets i xiquetes de dos anys, que pretén conscienciar sobre la importància de l’educació artística des de ben xicotets i en la qual podran experimentar les arts plàstiques, i conèixer i escoltar els sons de diferents instruments.

Tota la programació es tancarà amb la Festa Final del curs del dia 30 de maig, organitzada per ADI i Jardí Artístic del Centre Municipal de les Arts Martí de Viciana i les activitats dirigides per a xiquets, xiquetes i les seues famílies, es realitzaran en diferents dependències de l’Ajuntament.

Finalment, el regidor d’Educació ha reiterat la confiança en la labor que realitzen les professionals de l’ADI i ha animat les famílies a participar en les activitats programades i també a “utilitzar els serveis especialitzats i específics que proporciona el ADI, i que en pocs municipis es pot trobar”.

Per a inscripcions i més informació cal cridar al servei ADI al 964033208 de 9h a 14h de dilluns a divendres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací