Més d’una quinzena d’operaris i diverses màquines treballen per a condicionar el litoral de Castelló abans de Pasqua

670

Seran necessàries diverses setmanes per a netejar els efectes de la borrasca ‘Glòria’ de la platja

Actualitat Diària

Més de 15 operaris i fins a set màquines treballen en la neteja de les platges de Castelló. Aquests efectius estaran destinats a aquesta tasca durant les setmanes que, segons estima el Servei d’Urbanisme de l’Ajuntament, costarà condicionar retirar la sorra i les restes d’algues marines acumulades.

A falta de definir jurídicament els procediments per a dur a terme la reparació de les zones afectades, l’Ajuntament de Castelló ha iniciat la neteja per tal de, al menys, permetre el trànsit per als vianants i de vehicles. El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, i el responsables de Transició Ecològica, Fernando Navarro, han visitat aquest matí les zones més afectades, on han constatat la gran quantitat de materials que l’onatge va arrossegar.

Garcia ha confirmat que “els llocs on ha hagut duna natural han sigut capaços de resistir millor al temporal i el fet de que les algues es mantinguen en la platja ajuda també a eixa resistència”. Durant la visita, “hem vist els efectes d’aquest canvi climàtic i quines són les iniciatives que hem d’encetar, davant d’aquests episodis meteorològic cada vegada més freqüents, ja que sabem que els efectes de l’alteració del clima afectaran especialment els municipis de la ribera de la Mediterrània”, ha apuntat el regidor al capdavant de Reciclatge i Gestió de Residus.

Per la seua banda, Navarro ha manifestat que “hem d’implicar-nos en estratègies d’adaptació al canvi climàtic basades en la naturalesa, perquè no podem confrontar la naturalesa amb inversions sols tècniques, tenim les de perdre”. Tal com ha recordat l’edil, els treballs de recuperació de les dunes, neteja de les platges i tractament dels residus superaran els 600.000 euros.

Els regidors han pogut comprovar com, al Parc Litoral, l’empresa de jardineria disposa de huit operaris, una mini excavadora, un camió ploma i un camió bolquet per a normalitzar la situació donada la gran quantitat sorra i d’aigua salada acumulades. A la zona de platja (Pineda, Gurgú i Serradal) , l’UTE de sanejament urbà ha iniciat les tasques de neteja i recollida d’algues per al seu posterior tractament. Per a això, han destinat cinc treballadors, un tractor i un camió.

Acondicionament platja CastellóDestaquen per la seua complexitat les tasques de neteja a la Platja del Serradal, ja que, en tractar-se d’una platja natural, no es pot utilitzar maquinària i tots els treballs es realitzen de manera manual. A més, personal de les Brigades Municipals dona suport a amb els mitjans que es destinen habitualment a la neteja d’abocadors incontrolats (una pala i una retroexcavadora).

Pel que fa a les actuacions a les dunes, l’Ajuntament de Castelló està en contacte permanent amb la Delegació Provincial de Costes i la Conselleria d´Habitatge per a buscar una solució comuna davant el deteriorament patit a les Platges de la Pineda i del Serradal.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací