À Punt estrena la sèrie documental El caso Alcàsser

672

Actualitat Diària

Dimarts a la nit, a les 22 hores, s’estrena en À Punt la minisèrie documental El Caso Alcàsser que analitza un dels crims més mediàtics de la història d’Espanya: l’assassinat de tres xiquetes d’Alcàsser que va somoure la societat per la  brutalitat i per la cobertura que en feren els mitjans de comunicació.   

Aquesta coproducció d’À Punt Mèdia amb Netflix i Bambú Producciones (Las chicas del cable) consta de cinc capítols que inclouen noves entrevistes i una revisió actualitzada de les proves al voltant del cas que va commocionar Espanya l’any 1992 després de l’assassinat de Miriam, Toñi i Desirée. La sèrie fa una reconstrucció dels mesos posteriors als fets i de la trobada dels cossos, posant especial atenció en el tractament mediàtic de la investigació.

A continuació, a les 23 hores, À Punt estrenarà el documental El lector de huesos: caso Asunta. Dani Álvarez abordarà aquest cas al costat d’Anxo Lugilde, periodista gallec de La Vanguardia que va seguir el cas Asunta des del començament. Intentarà resoldre els dubtes i els detalls més rellevants de l’assassinat de la xiqueta, l’any 2013.

La programació es completa amb l’emissió del documental L’últim aviador, a partir de la mitjanit, una producció de Dacsa Produccions amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i amb la participació d’À Punt Mèdia.

Després de més de 75 anys, Vicente Montejano ens narra en primera persona la seua experiència de més de 14 anys en el gulag rus després del final de la Guerra Civil Espanyola. Vicente és l’últim supervivent d’un grup de 12 joves pilots republicans que van ser sorpresos pel final de la contesa mentre realitzaven un curs d’aviació de guerra a Kirovabad (actualment Gandja), en l’antiga URSS (actualment República de l’Azerbaidjan) .

La història de Vicente transcorre des de la seua arribada a Rússia, passant pel final de la Guerra Civil i el seu trasllat als camps de concentració de Sibèria durant la Segona Guerra Mundial fins a la repatriació a Espanya a mitjan anys 50 en plena repressió franquista.

A través del seu relat, coneixerem un tros més de la nostra història recent i dels estralls d’una guerra que va marcar durant 40 anys el destí d’un país. Gràcies a Vicente Montejano, coneixerem la història de L’Últim aviador. 

A la Ventura analitzarà l’estrena d’El Caso Alcàsser, les eleccions catalanes i l’evasió fiscal.

Demà divendres el programa A la Ventura farà una anàlisi del fenomen del crim més mediàtic de la història, a propòsit de l’estrena en la televisió d’À Punt de la sèrie documental El caso Alcàsser.

El programa que presenta Marta Ventura també parlarà de les eleccions més insòlites de la història, posant el focus en els comicis catalans. A més, sumem al debat una nova pandèmia: la corrupció. Hervé Falciani, l’home més buscat per Suïssa per publicar una llista amb milers d’evasors fiscals respon A la Ventura.

1 Comentari

  1. Espero que se pueda persuadir a las autoridades para que soliciten una muestra de ADN de los pies humanos encontrados tres meses después de que Angles desapareciera en la costa inglesa. Google “Misterio del pie humano encontrado en Clevedon”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací