Vila-real convocarà 60.000 euros en ajudes per a escolaritzar xiquets de 0 a 3 anys que podrien arribar a 459 menuts

907

José Benlloch, afirma que s’han superat les dificultats legals i que s’oferirà una quantitat única i directa de 130 euros per usuari, com a mínim, en el cas que opten totes les famílies amb menors de menys de tres anys. Estan dirigides a famílies sense cap deute amb l’administració pública i amb xiquets o xiquetes matriculats en alguna de les huit llars infantils de la ciutat

Actualitat Diària/S.N.

L’Ajuntament de Vila-real convocarà la setmana vinent en el Butlletí Oficial de la Província 60.000 euros en ajudes per a l’escolarització de xiquets de 0 a 3 anys. Aquesta primera convocatòria de subvencions, que en teoria no tenen cap requisit, estan dirigides a famílies sense cap deute amb l’administració pública i amb xiquets o xiquetes matriculats en alguna de les huit llars infantils de la ciutat. No es tindrà en compte la renda, per tant podem demanar-la famílies amb altes rendes com les que estan en una situació més delicada i s’optarà a una ajuda única i directa de 130 euros, com a mínim, en el cas que siga sol·licitada pels 459 menuts d’aquesta franja d’edat que hi ha a Vila-real. Aquesta quantia és la suma dels 20.000 euros que no s’han pogut destinar ni en 2017, ni en 2018 ni 2019, per dificultats legals, ja que l’educació no és competència municipal i en aquest cas té més inconvenient encara, ja que a aquesta edat no és encara obligatòria. L’alcalde, José Benlloch, ha argumentat que no s’ha pogut convocar abans perquè els tècnics municipals emetien informes desfavorables, “aleshores convocar-les haguera sigut anar en contra de la legalitat. Després de molt de treball hem aconseguit el vistiplau, gràcies a una anotació present en la llei d’acompanyament de pressupostos de la Generalitat, aprovada fa un parell d’anys, que dóna un poc de marge i fa possible que destinen fons a açò sense incórrer en un delicte”, manifesta.

“Gràcies a aquest canvi se’ns va obrir una possibilitat, que també ens ha ajudat amb la compra d’habitatges socials i podem dir que estem en disposició de tirar avant aquestes ajudes, en la línia de garantir que tot aquell que necessite portar als seus fills a una escola infantil puga fer-ho, independentment de la seua renda”, manifesta. Lamenta que les lleis del Govern d’Espanya “han causat molts problemes als ajuntaments, però esperem que se suavitzen a partir d’ara”.

“La lluita i l’aposta serà que l’educació de 0 a 3 anys puga estar garantida i que siga gratuïta i esperem que el nou Govern del Botànic ho aconseguisca, de manera que igual aquest és el primer i l’últim any que convoquem aquestes subvencions com a Ajuntament”, apunta. En total es calcula que hi ha 459 xiquets a la ciutat que podrien acollir-se a aquesta ajuda si s’inscriuen a una de les huit escoles infantils de la ciutat (set privades i El Solet), per la qual cosa podrien optar a rebre uns 130 euros d’ajuda única i directa, en cas de presentar-se tots a la convocatòria. Benlloch assenyala que “si no es presenten tots, els diners es repartiran entre els qui ho facen, de manera que la xifra pot ser més alta”. A més, anuncia que “no es mirarà la renda de les famílies, però aquells que tinguen algun deute amb l’Administració no podran optar”. “Ja hem mantingut una reunió amb totes les escoles infantils de la ciutat i estan tots d’acord amb el pla”, afirma, “a més ens ajudaran a tramitar les ajudes, per a la qual cosa hi haurà dos models”. L’únic requisit per a optar és “demostrar que el xiquet o xiqueta està matriculat en algun dels centres”.

“Aviat donarem a conéixer els detalls de com, quan i on, que podria ser l’Ajuntament o les escoletes, realitzar els tràmits i s’espera que les bases estiguen ja publicades la setmana vinent al Butlletí Oficial de la Província (BOP)”, afig, al mateix temps que destaca la importància d’ajudar a conciliar la vida laboral i familiar dels vila-realencs.

Cal recordar en aquest sentit que des de l’oposició s’ha criticat de manera reiterada que no hagen convocat les ajudes en els exercicis 2017, 2018 i 2019 i en aquest sentit, l’alcalde ha assegurat que “han demostrat una vegada més la seua manipulació i demagògia, perquè sabien que legalment podríem haver-hi comès un delicte per no ser competència nostra”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací