Almassora compra i lliura medicaments per a garantir el confinament

772

Serveis Socials aprova amb Creu Roja el ‘Programa Farmàcia’

Actualitat Diària

Garantir la salut pública i el subministrament de medicaments durant el confinament per l’emergència sanitària de coronavirus. Aquests són els dos objectius que persegueix el ‘Programa farmàcia’ aprovat pels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora i que començarà a funcionar hui amb les primeres compres de fàrmacs i lliuraments a domicili.

La regidora de Benestar Social, María José Tormo, ha presentat hui aquesta iniciativa dirigida a usuaris de risc que es autoconfinan en els seus domicilis per a evitar el contagi o que demanden el servei per ser majors de 65 anys o patir patologies prèvies cròniques. El programa també inclou a les persones que deriven els tècnics de Serveis Socials per considerar-les de baixos recursos econòmics.

En aquests moments, el departament té registrades i aprovades tres derivacions per a compres de medicaments de farmàcies d’Almassora. Es tracta dels casos rebuts a través del telèfon 964550090 de dilluns a diumenge en horari de 8 a 19 hores. Una vegada aprovats, la regidoria reserva la quantia econòmica i contacta amb Creu Roja per a la compra de fàrmacs i el lliurament a domicili. Cal destacar que els qui participen en el procés són les persones del voluntariat, protegides amb equips específics per a garantir la seua salut.

A més, l’Ajuntament manté l’acord amb el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló per al repartiment de quimioteràpia a pacients oncològics d’Almassora. En aquest cas, la farmàcia de l’hospital trasllada la medicació fins a la reguarda de la Policia Local i les patrulles porten a domicili els fàrmacs a les persones que reben tractaments contra el càncer per a evitar que s’exposen al contagi en una fase de la malaltia en què tenen el sistema immunitari afectat.

D’altra banda, la comissió de Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEI) de l’Ajuntament d’Almassora ha tramitat aquest matí 19 expedients per al pagament d’aliments de primera necessitat (15.972 euros), subministraments (1.168 euros) i ajudes al lloguer d’habitatge (1.100 euros). La comissió tornarà a reunir-se divendres que ve per a valorar i concedir les prestacions als col·lectius més vulnerables.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací