​Una carxofa gegant, ambaixadora de les IX Trobades Gastronòmics de la Carxofa de Benicarló en El Corte Inglés

969

Actualitat Diària

Com a complement a la IX edició de les Trobades Gastronòmiques de la “Carxofa de Benicarló”, l’ajuntament d’aquesta localitat de l’Alt Maestrat ha cedit a El Corte Inglés de Castelló una escultura de l’artista local Irene Furió que representa aquesta hortalissa amb denominació d’origen, l’única de la província que gaudeix de tal protecció.

L’obra, que forma part d’un conjunt de sis peces inspirat en el llibre Viatges i Flores de Mercè Rodoreda, on l’autora fa una descripció minuciosa de flors inventades, que quasi es poden imaginar i fer olor, ha quedat instal·lada en la planta baixa del centre comercial. El projecte té com a objectiu visibilitzar la carxofa com a element representatiu de la ciutat de Benicarló.

Irene Furió Ha estudiat Belles arts a la Universitat Politècnica de València. Forma part de diversos col·lectius d’art i exposa en llocs com Granollers, Barcelona, València, Brussel·les. Actualment treballa com a docent d’anglés i d’educació plàstica i visual a Barcelona.

L’escultura ha sigut inaugurada aquest matí per Xaro Miralles, alcaldessa de Benicarló; i José María Pereda, director d’El Corte Inglés.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací