Ximo Puig exigeix la reforma del sistema de finançament autonòmic per a encarar una etapa de progrés

El president subratlla que no demana "privilegis" en el sistema de finançament, sinó "justícia" per a encarar la "nova etapa del projecte de progrés per a la Comunitat Valenciana"

779

El president subratlla que no demana “privilegis” en el sistema de finançament, sinó “justícia” per a encarar la “nova etapa del projecte de progrés per a la Comunitat Valenciana” que s’obri en una legislatura en la qual es compliran 40 anys de l’Estatut i de l’autogovern i que s’ha marcat com a meta avançar en “la cohesió social, territorial i intergeneracional”.

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que la reforma del sistema de finançament autonòmic és un “requisit previ i ineludible” per a encarar la “nova etapa del projecte de progrés per a la Comunitat Valenciana” que s’obri en una legislatura en la qual es compliran 40 anys de l’Estatut i de l’autogovern i que s’ha marcat com a meta avançar en “la cohesió social, territorial i intergeneracional”.

Ximo Puig, que ha participat en Madrid en els Desdejunis Informatius organitzats per Europa Press, ha defensat a més per a Espanya la “via valenciana” basada en “l’estabilitat, l’honradesa i el diàleg” com a model de pacte “des de la moderació” i “la cerca constant d’una centralitat en l’acció de govern”. Així, el president ha animat a comptar “amb tots els actors rellevants de la societat” per a “fer una política aliena a extremismes i relliscades populistes”.

El president de la Generalitat ha afirmat que, transcorregudes 40 anys d’autogovern, s’ha demostrat que la Comunitat Valenciana és una autonomia “de primer nivell”, “consolidada” i “resistent”.

“Demostrada una resiliència social a prova de les pitjors polítiques, estabilitzada la marxa normal de les nostres institucions i recuperada amb molt d’esforç la hipoteca reputacional que ens humiliava, la nostra apel·lació bàsica és molt clara: volem ser espanyols iguals a la resta dels ciutadans espanyols”, ha indicat el titular del Consell.

El president ha remarcat que no demana “privilegis” en el sistema de finaciació, sinó “justícia” amb el 10% de la població espanyola que suposa la Comunitat Valenciana. “Exigim igualtat per a l’educació dels nostres fills, per a la cura de la salut dels nostres malalts, per a la protecció social dels més desfavorits i per a les oportunitats de les nostres empreses i els nostres treballadors”, ha incidit.

Polítiques plurals, inclusives i solidàries

“Crec que en el començament d’aquesta nova legislatura els valencians i valencianes hem d’estar orgullosos del que hem aconseguit en els últims quatre anys”, ha afirmat Puig, que ha defensat que la Comunitat Valenciana s’ha convertit en “una referència d’una forma de fer política plural, inclusiva i solidària”.

A més, el president ha defensat un model basat en la cohesió social, territorial i intergeneracional per a “encarar una nova etapa del projecte de progrés per a la Comunitat Valenciana”.

Així, ha defensat un projecte en el qual el creixement econòmic enfortisca la justícia social per a aconseguir “el desenvolupament sostenible i la prosperitat social”, que es frene la despoblació a l’interior impulsant la igualtat d’oportunitats i que es tracte de posar remei a la fallida generacional abordant un pacte sobre el mercat de treball, la conciliació familiar, les pensions i la sostenibilitat ambiental.

Puig ha subratllat que la ciutadania ha donat el seu suport en la Comunitat a un “canvi de paradigma”, que ha transformat” la corrupció i l’opacitat” en “honradesa i transparència” i que ha generat un clima de confiança que s’ha traduït en dades com el creixement de la inversió estrangera en un 108% o la creació de quasi 300.000 llocs de treball i una reducció de la taxa d’atur de quasi 10 punts en quatre anys.

El responsable del Consell ha sigut presentat en l’acte per la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que ha destacat de Puig la seua aposta per la política com a “motor de transformació per a millorar la vida de les persones” i la seua “lleialtat als valors”.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací