Ximo Puig apel·la al consens i a la unitat per a avançar cap a una “normalitat millorada” en la Comunitat

745

L’informe presentat planteja mesures per a millorar la productivitat i avançar en la societat del coneixement i demana corregir l’infrafinançament per a caminar cap a la recuperació

Actualitat Diària

El  president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat al consens i a la unitat per a avançar, més que cap a la “nova normalitat”, cap a una “normalitat millorada” que garantisca una societat més prospera i amb major inclusió davant la crisi provocada per l’expansió de la pandèmia de Covid-19.

“Hem d’alçar-nos i mirar cap avant per a garantir la recuperació, i, per a això, necessitem concitar tots els esforços i totes les voluntats”, ha recalcat el president, que ha afegit: “Res arribarà gratis, res serà fàcil si no hi ha aqueixa voluntat de debò d’arromangar-se i de mirar cap avant junts”.

El president ha realitzat aquestes declaracions durant la seua compareixença per a presentar l’informe de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) ‘La superació de la crisi de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana: un full de ruta de la reconstrucció de l’economia’, document que prèviament ha sigut traslladat a les síndiques i els síndics de les Corts en una reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat.

El president ha estat acompanyat en l’acte pel director d’Investigació de l’IVIE, Francisco Pérez, i el director adjunt d’Investigació del mateix organisme, Joaquín Maudos, que també han participat en la reunió amb els grups parlamentaris.

El cap del Consell ha recordat que es va comprometre a encarregar aquest informe perquè servira de punt de partida en Les Corts per a la Comissió Especial d’Estudi per a la Reconstrucció Social, Econòmica i Sanitària, que aprova aquest divendres el seu pla de treball. Referent a això, Puig ha subratllat que el document, en el qual s’identifiquen les febleses de la Comunitat i s’estableixen mesures a curt, mitjà i llarg termini per a enfortir el seu sistema productiu, constitueix un “bon inici” per a un “debat rigorós”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací