L’Ajuntament de Vinaròs mostra la seva disconformitat per no passar a la Fase 2

677

L’Ajuntament considera aquest un tracte injust cap a aquelles comarques o zones geogràfiques que disten substancialment de les àrees urbanes i metropolitanes

Juan José Benito/Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vinaròs, governat per el socialiste Guillem Alsina, ha mostra la seva disconformitat amb la decisió presa per la Conselleria de Sanitat Universal de la Comunitat Valenciana de no permetre que el Departament de Salut de Vinaròs puga passar a la Fase 2 aquest dilluns 25 de maig.

En Junta de Portaveus, reunida aquet matí de forma telemàtica, ha acordat per unanimitat “la nostra disconformitat amb la decisió presa per la Conselleria de Sanitat Universal de la Comunitat Valenciana de no permetre que el Departament de Salut de Vinaròs puga passar a la Fase 2 aquest dilluns 25 de maig tal com estaria previst endarrerint, com a mínim, aquest canvi de fase fins a l’1 de juny”.

Tanmateix es diu també que “entenem que aquesta decisió es basa més en criteris polítics i geogràfics que en criteris sanitaris, que en aquest Departament de Salut de Vinaròs, actualment, són més favorables que en molts altres departaments de salut valencians”.

A més a més, es deixà clar que “no és intenció de tots els grups polítics del consistori de Vinaròs avançar ràpidament i de forma irresponsable en un seguit de fases com si es tractés d’una carrera. Entenem la complexitat de la situació i que la salut de les persones està per damunt de tot. Per això, no podem entendre que, tot i complir la majoria dels criteris, no se’ns permeta accedir a la Fase 2”.

El acord també diu que tant en l’àmbit municipal com privat, “la ciutadania de Vinaròs ja fa setmanes que de forma intensa es prepara per, a poc a poc, intentar recobrar la normalitat amb totes les garanties possibles d’atenció, servei i tracte en tots els seus sectors productius. Un treball que a hores d’ara, es veu interromput durant, almenys una setmana més, amb la consegüent afecció econòmica”.

També s’agredeix l’esforç del sanitaris, “aprofitem per agrair i valorar de forma pública la professionalitat de tots els treballadors i treballadores del Centre d’Atenció Primària i de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, així com dels seus equips directius que durant aquesta pandèmia han demostrat la seua vàlua, perseverança i eficàcia com a servidors públics de la sanitat que han permés preservar la vida de molts dels nostres veïns i veïnes”.

Tracte injust

Per tot això, l’Ajuntament de Vinaròs manifesta que “considerem aquest un tracte injust cap a aquelles comarques o zones geogràfiques que disten substancialment de les àrees urbanes i metropolitanes de la Comunitat Valenciana on es concentren molts dels serveis administratius i la seua conseqüent influència territorial”.

També es diu que “la nostra comarca, de la qual Vinaròs és capital administrativa i referent sanitari en el departament de salut que comprén també la comarca dels Ports per comptar amb l’hospital comarcal, també vol reivindicar-se com un espai de convivència social i d’oportunitats laborals necessàries per vertebrar la Comunitat Valenciana i per entendre-la com a ens divers i plural en tots els seus territoris”.

Aixì s’apunta que “no entenem com els criteris sanitaris i tècnics que ens van permetre passar de la Fase 0 a la Fase 1, ara no ens servisquen per a continuar amb el procés de desescalada asimètrica per departaments de salut, sol•licitada per la mateixa Conselleria de Sanitat al Govern d’Espanya, i poder passar a la Fase 2 amb totes les garanties de seguretat implementades. Demanem a la Conselleria de Sanitat que se’ns informe de quins paràmetres no es compleixen per a no deixar passar a la següent fase el Departament de Salut de Vinaròs”.

Per últim, es diu que “amb la més absoluta lleialtat institucional cap a l’Administració autonòmica, però també amb la més absoluta lleialtat cap als interessos de tota la ciutadania de Vinaròs, independentment del color polític, sol•licitem que aquesta decisió siga revisada i que es tinguen en compte les singularitats dels diferents departaments de salut de la Comunitat Valenciana per poder avançar a la fase 2”.

Han signat aquet manifest l’alcalde, Guillem Alsina; i els portaveus del PSPV-PSOE, Fernando Juan; PP, Juan Amat; PVI, Maria Dolores Miralles; TSV, Anna Fibla; C’s, Enmanuel Herrera; i Compromis, Paula Cerdà.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací