Vila-real declara la guerra a l’abandó de voluminosos durant les festes patronals de setembre

Proximitat i Festes llancen una campanya informativa per a evitar aquests comportaments i està dirigida com principal públic a unes 500 penyes de la ciutat

775

Proximitat i Festes llancen una campanya informativa per a evitar aquests comportaments i recorda que tenen a la seua disposició un servei gratuït de recollida de voluminosos i està dirigida com principal públic els casals i unes 500 penyes de la ciutat.  Els fullets detallaran la informació de servei per a atallar aquestes situacions

Actualitat Diària

Reduir l’abandó de voluminosos en la via pública en festes és l’objectiu de la nova campanya d’informació i sensibilització llançada per les regidories de Proximitat i de Festes per als pròxims festejos patronals. La regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca, i el regidor de Festes, Diego A. Vila, s’han reunit hui amb el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i el president de la Comissió de Penyes, David García, per a acabar de perfilar la campanya, que té com a principal públic els casals i penyes de la ciutat.

“En època de festes patronals, ja siga amb motiu de la preparació dels festejos o en acabar els dies en homenatge als nostres patrons, és habitual que moltes penyes aprofiten per a desfer-se de mobiliari i estris veles. L’objectiu d’aquesta campanya és recordar-los, sobretot a les penyes però també a la població en general, que tenen a la seua disposició un servei gratuït de recollida de voluminosos”, assenyala Caravaca. “Amb un gest molt senzill podem evitar molts problemes i molèsties als veïns, contribuint entre tots a fer la Vila-real + neta que busca la nostra campanya”, agrega Vila. La iniciativa, específicament dirigida a evitar els estris que s’abandonen durant les festes, s’integra en el doble objectiu en el qual treballa l’Ajuntament en els últims mesos: d’una banda, millorar l’estat de neteja en el municipi sobre les premisses de “netejar més i embrutar menys”, que s’engloben en el pla Vila-real + neta; i afavorir la convivència de les penyes amb els veïns i veïnes, que va portar a la creació de la primera Comissió especial de Convivència amb les penyes durant la passada legislatura.

A través d’aquesta nova campanya, i gràcies a la col·laboració de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, es farà arribar la informació de manera directa a les 102 penyes que participen aquest mes de setembre en els actes de la comissió. A més, es farà arribar també la informació a totes les penyes inscrites al registre oficial (503) a través d’un repartiment general del fullet a les bústies de la zona centre de la ciutat, on es concentren el major nombre de casals i on s’ha detectat una major problemàtica d’aquest tipus. Els fullets detallaran la informació de servei per a atallar aquestes situacions, amb el telèfon 964536761 a la disposició dels veïns per a la recollida directa dels voluminosos, i la possibilitat de sancions en el cas d’incomplir la normativa.

“Les festes són un moment únic per a afavorir els llaços de convivència entre veïns, penyes –autèntic motor de la festa-, associacions… però també poden ser motiu de molèsties i problemes que podem, entre tots, evitar. No abandonar estris en la via pública, mantindre net el carrer i complir els horaris, respectant el descans dels veïns, són mesures que estan a l’abast de tots”, conclou.