Actualitat Diària
El programa Viatgem CV, posat en marxa aquest dimarts a les 12 hores a través de la plataforma bonoviajecv.gva.es, ha distribuït 7.166 Bons Viatge Comunitat Valenciana, un bo descompto del 70% per a viatjar per les tres províncies, i ha generat una llista d’espera de 2.280 sol·licituds.
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha informat que “els bons van aconseguir el seu màxim a les 22 hores del dimarts, per la qual cosa els inscrits queden en llista d’espera, que a primera hora d’aquest dimecres aconseguien les 2.280 sol·licituds”. Cal recordar que la plataforma va rebre 600 peticions per minut en el seu primer dia de funcionament i durant la primera hora es van inscriure més de 1.193 persones.
“Aquestes xifres avalen que la gent té ganes de viatjar malgrat la situació actual, una vegada més ens mostren la fortalesa del turisme en la Comunitat”, ha destacat Colomer, per a qui “aquest programa neix per a ajudar a vertebrar el territori, a alimentar l’autoestima dels valencians, a redescobrir els nostres espais turístics, i com no, a fomentar la confiança en la seguretat que desperten els escenaris turístics professionals”.
Per part seva, el director general de Turisme, Herick Campos, que assisteix aquest dimecres a una reunió amb les marques turístiques sobre la planificació de les accions previstes, ha incidit en què “la nostra intenció és insistir que els espais turístics són segurs, que el nostre sector està preparat per a rebre als turistes amb totes les garanties”.
De la mateixa manera, ha insistit que “aquest programa està enfocat per a donar suport al teixit empresarial en un moment complicat, i a això també contribuirem generant ganes de descobrir la Comunitat entre els nostres propis ciutadans”.
Funcionament de la llista d’espera
Cal destacar que cada Bo Viatge emès per Turisme Comunitat Valenciana suposa una reserva de crèdit de 600 euros, en el cas que no es formalitzi la reserva en el termini de 7 dies o no s’esgoti la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s’alliberaran més codis i s’aniran adjudicant més bons per ordre de llista d’espera.
L’import global màxim de les ajudes a concedir ascendeix a 14.300.000 euros, dels quals 4.300.000 correspondran a l’exercici 2020, i la resta fins a 10.000.000 a l’exercici 2021.
Així mateix, es recorda que al gener i a l’octubre de 2021 s’obren nous períodes de sol·licitud, per a viatjar en els períodes indicats en el programa.
852 empreses adherides
A més, el titular de Turisme ha destacat la gran resposta i acolliment per part de les empreses, amb més de 850 adhesions al programa Viatgem CV. “El nostre objectiu és ajudar i contribuir al fet que aquesta transició sigui el més lleugera possible per al teixit empresarial turístic i aquesta voluntat de generar esperança ens mou per a continuar treballant en aquesta línia”, ha apuntat.
El nombre d’adhesions d’empreses al programa Viatgem CV va augmentant, fins a aconseguir actualment les 852 empreses: 341 d’elles són de la província d’Alacant, 394 de la província de València i 117 de la província de Castelló.
Entre aquestes empreses figuren des d’agències de viatges, hotels, blocs o conjunts d’apartaments turístics, càmpings, cases rurals, albergs i empreses gestores d’habitatges d’ús turístic, totes elles inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana.
Set dies per a canviar el bo
És important recordar que, una vegada realitzada la inscripció, la persona sol·licitant que ha rebut el seu corresponent bo amb un codi, té un termini de 7 dies per a formalitzar la reserva en l’agència de viatges o directament en l’establiment hoteler.
Encara que es pot viatjar en la data que es desitgi, compresa en els tres períodes indicats en el programa, la reserva s’ha de fer en una setmana després de la sol·licitud, perquè el codi caduca als 7 dies.
Així mateix, és necessari que la reserva inclogui almenys dues nits d’allotjament. Si, a més de l’allotjament, es reserva també el servei de restaurant, com a màxim es podrà bonificar el règim de mitja pensió.
Telèfon per a dubtes i consultes
En aquest context, cal indicar que les dues línies telefòniques que Turisme Comunitat Valenciana ha habilitat per a dubtes i consultes a prop d’aquest programa continuen obertes, una d’elles d’atenció al ciutadà, 960 992 778, i una altra d’atenció a empreses, 960 992 779. En la jornada del dimarts es van atendre 361 crides de particulars i 99 crides d’empreses.
Continuïtat del conveni amb Escala a Castelló en 2021
D’altra banda, el secretari autonòmic de Turisme, juntament amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dimecres en l’acte de celebració del 500 aniversari del descobriment de l’Estret de Magallanes (Xile), un dels esdeveniments que va suposar l’obertura del comerç mundial entre continents.
El vaixell que va protagonitzar aquesta fita, la Nao Victoria, es troba aquests dies participant en la III edició de ‘Escala a Castelló’, que acull la ciutat del 8 al 22 d’octubre i que ha rebut més de 13.000 visites.
Colomer ha avançat que Turisme continuarà donant suport a aquest projecte en 2021 i la voluntat de continuar treballant, conjuntament a través del conveni amb Escala a Castelló, per a la celebració de la seva quarta edició.
Francesc Colomer considera aquest certamen com un “un acte singular i d’autenticitat en el marc nacional i internacional, que permet atreure a un públic inspirat en la cultura nàutica”.
Així mateix, ha destacat el fet de no abandonar la idea de vetllar pel turisme com a font d’esperança i oportunitat, que permeti consolidar un sector fort a la ciutat de Castelló”.