La Universitat Politècnica de València i l’Ivace creen la Càtedra del Sector Tèxtil

487

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, per a la creació de la Càtedra del Sector Tèxtil UPV (Campus Alcoi).

La Càtedra és finançada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) amb 30.000 euros i té com a objectiu millorar la competitivitat i modernitzar les pimes del sector tèxtil.

Per al responsable d’economia “en aquests moments, qualsevol ajuda és poca perquè les empreses puguen suportar la situació econòmica provocada per la pandèmia. Per això, és més que necessari que mai, continuar invertint en innovació, investigació i formació per a establir les bases d’un teixit productiu competitiu i fort”.

En aquest sentit Climent ha tornat a incidir en la “versatilitat del sector tèxtil qui durant la pandèmia va demostrar i continua demostrant la seua capacitat de reinvenció al mateix temps que ha reconegut una vegada mes el caràcter emprenedor d’empresaris i empresàries els qui han adaptat part de la seua producció a intentar frenar la crisi sanitària”.

Per part seua, el professor de la UPV Pablo Díaz García, director de la Càtedra, ha apuntat que aquesta “contribuirà a la formació de l’alumnat del grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i del màster Universitari en Enginyeria Tèxtil i ajudarà a preparar-los per a la investigació”.

Ajuda en la lluita contra la COVID-19

La Càtedra, que desenvoluparà la seua activitat al Campus d’Alcoi de la UPV, fomentarà l’emprenedoria innovadora a través d’activitats d’I+D, de la difusió dels seus resultats o la transferència de coneixement per a la millora de la competitivitat. D’altra banda, ajudarà a la modernització de les pimes del sector tèxtil, prestant especial atenció al desenvolupament d’equips de protecció individual o elements higienicosanitaris per a la lluita contra la COVID-19.

Per a això, l´Ivace destinarà 30.000 euros a finançar la investigació i posada en marxa d’activitats d’I+D enfocades a la lluita contra la crisi sanitària, la inversió en béns d’equip per a la realització d’aquestes activitats i la formació de professionals més qualificats en aquest àmbit a través de seminaris i conferències impartides per personal propi o extern de la UPV i la realització de pràctiques experimentals en instal·lacions de la UPV.

El conveni entra en vigor des del moment de la seua signatura i la seua duració s’estén fins al 31 de desembre de 2020.

Càtedres i aules d’empresa en la UPV

Les càtedres d’empresa són el programa que utilitza la UPV per a formalitzar una col·laboració qualificada, àmplia i duradora entre la universitat i les empreses. Serveixen per a potenciar les relacions de la universitat amb el seu entorn socioeconòmic i incrementen, amb la col·laboració de les empreses, l’oferta d’activitats, en diferents camps del coneixement, tant per a alumnat com professorat.

Les primeres van sorgir l’any 1999 i, des de llavors, el programa càtedres d’empresa s’ha consolidat. El seu objectiu és potenciar la relació de la comunitat universitària amb l’entorn empresarial. A més, contribueix a la formació de futurs professionals, potència la transferència de tecnologia i la generació i difusió de coneixement.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací