Iberdrola fa un altre salt als EUA i compra PNM per 3.700 milions

518

Actualitat Diària

El consell d’administració de Avangrid, la filial d’Iberdrola als EUA, ha aprovat l’adquisició de PNM, un dels grans grups elèctrics dels estats de nou Mèxic i Texas.

La transacció, valorada en 4.318 milions de dòlars (3.700 milions d’euros) és amistosa i està recomanada pel consell d’administració de PNM. Es durà a terme a través d’una fusió. El valor d’empresa implícit seria d’aproximadament 8.300 milions de dòlars considerant un deute net més ajustos d’aproximadament 4.000 milions de dòlars.

El preu de compra representa una prima del 10% sobre el preu per acció de PNM a dimarts 20 d’octubre i 19,3% sobre el preu mitjà de l’acció de PNM durant els 30 dies anteriors al dimecres 21 d’octubre.

La combinació de Avangrid i PNM, amb aproximadament 4,1 milions de punts de subministrament, base d’actius regulats d’aproximadament 14.400 milions de dòlars, més de 168.000 Km de xarxes de distribució i transport i aproximadament 10,9 gigavatios de capacitat instal·lada (a 2019), accelerarà el creixement del grup Iberdrola als Estats Units.

L’acord entre Avangrid i PNM, està subjecte a l’aprovació dels accionistes de PNM. Atès que PNM i les seves filials operen en un sector regulat, seran requerides autoritzacions a nivell estatal (New Mexico Public Regulation Commission i Public Utility Commission of Texas) i a nivell federal (Federal Energy Regulatory Commission, Hart Scott Rodino Clearance, Committee on Foreign Investment in the United States, Federal Communications Commission i Nuclear Regulatory Commission). S’espera que aquest procés quedi tancat en 2021.

Nou Mèxic i Texas són estats coneguts per a Iberdrola. En l’actualitat compta amb 1.900 MW renovables i 1.400 MW en cartera, a més d’haver iniciat l’activitat comercial a Texas.

PNM Resources, companyia cotitzada al Nova York Estoc Exchange, és una companyia integrada d’energia amb domicili social a Albuquerque, Nou Mèxic. En 2019, a través de les seves filials regulades PNM i TNMP tenien 2,8 gigavatios (GW) de capacitat instal·lada, va subministrar electricitat a aproximadament 790.000 punts de subministrament i va distribuir un total de 14,9 terawatios hora (TWh) en Nou Mèxic i Texas.

PNM té una capitalització borsària a 20 d’octubre d’aproximadament 3.926 milions de dòlars, un valor d’empresa de 7.480 milions de dòlars i un ebitda de 586 milions de dòlars a fi de 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací