Urbanisme porta a ple l’aprovació provisional del pla que permetrà obtindre 12.700 metres quadrats de sòl dotacional en Crémor

999

L’alcaldessa Amparo Marco destaca la recuperació paisatgística d’un tram de 1,3 quilòmetres del riu Sec i la revitalització de l’entorn

Actualitat Diària

El Govern municipal portarà a ple l’aprovació provisional del pla especial urbanístic que permetrà obtindre 12.700 metres quadrats de sòl dotacional en Crémor i millorar les riberes del riu Sec en el tram comprés entre el nou pont i el del segle XXI. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat que a més d’obtindre el terreny per a un futur equipament públic educatiu, “aquest pla especial també inclou la restauració paisatgística i ambiental d’un tram de 1,3 quilòmetres de riberes del riu, la creació de noves zones verdes i nous recorreguts per als vianants i ciclistes”.

El Pla Especial arriba a ple després d’haver redactat el màster pla que vertebra la creació d’un corredor mediambiental en el riu Sec, entre la variant de la N-340 i l’inici del tram soterrat, l’aprovació de l’estudi d’integració paisatgística i l’exposició al públic. Si el ple dóna llum verda, el pla especial de Crémor s’elevarà a la Conselleria de Vertebració del Territori per a la seua aprovació definitiva. Una vegada ratificat, el següent pas serà la redacció del projecte d’urbanització.

Marco ha reiterat que aquest pla especial pretén atendre les necessitats de sòl dotacional d’aquesta zona de la ciutat, impulsar un nou model urbanístic que millore la qualitat de l’espai públic “per a fer de Castelló una ciutat més sostenible i amigable i amb projecció de futur”. La proposta també contempla l’execució d’una passarel·la per als vianants entre el parc Botànica Carmen Albert i el barri del Crèmor, així com la recuperació de la via pecuària Corriol de l’Enramada en forma de senda per als vianants i carril cicloturista, creant un accés al llit, i el nou pont sobre el riu Sec ja en construcció.

El document també també inclou el canvi la qualificació de sòl dotacional educatiu a dotacional sanitari de la parcel·la de la zona del Raval Universitari, en la qual la Conselleria de Sanitat executarà el nou centre sanitari i que està en procés d’adjudicació.

Els objectius proposats (obtenció de sòl dotacional, millora de la connectivitat, construcció d’una passarel·la ciclista i per a vianants sobre el Riu Sec i la recuperació ambiental de la Vereda de l’Enramada) abasten una superfície de 68.908 metres quadrats. “Les actuacions plantejades en el pla especial suposaran la revitalització d’aquest entorn urbà gràcies a la millora de les connexions i el desenvolupament de nous equipaments, tant educatius com de zones verdes”, ha recordat el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací